Hollanda Uzun Süreli Vize

Hollanda uzun süreli vize nasıl alınır

Hollanda Uzun Süreli Vize

Hollanda uzun süreli vize, seyahat edecek kişinin ülkeye ilk giriş tarihinden itibaren bir yıl boyunca 90 günden daha fazla kalması adına konaklama imkanı vermektedir. Bu vize türü ise Hollanda ülkesinin sınırları içerisinde bulunmak isteyen kişileri ibraz edilmektedir.

Bu vize ürünün ismi ise uzun süreli vize tipi olarak tanımlanmaktadır. Bu vize tipi ise, Hollanda ülkesinin deli içerisinde kişinin daha uzun süre kalma amacı ile ve buna ek olarak 180 günlük bir süre içerisinde, Schengen üyesi olan ülkelere giriş yapıldığı andan itibaren bir diğer Schengen ülkesi sınırları içerisinde 90 günü geçmeyecek bir şekilde serbest dolaşım hakkı tanımaktadır. Bu ulusal olarak kabul edilen vize süresinin ise geçerlilik tarihi bir yıl olarak verilmektedir.

Ulusal vize müracaatları ise başvuru yapacak kişi tarafından planlı bir şekilde işlemektedir. Ancak kişi 15 gün öncesinden ya da daha erken üç ay öncesinden yapabilme imkanına sahiptir.

Eğer kişi Hollanda ülkesine eğitim vizesi almak istiyor ise, gezi yapmaya da çalışma gibi kararlar vermiş ise kesinlikle bu zaman dilimi içerisinde bu konu hakkında başvuru merkezleri tarafından ön görüşme gerçekleştirmesi gerekmektedir.

Hollanda ülkesi geliş amacına göre ve buna bağlı bir vize türüne göre karar verilmesi gerekmektedir. Ayrıca vize türleri hakkında kişi daha detaylı bir bilgi sahibi olmak istiyor ise vize merkezleri ile iletişime geçmesi gerekmektedir.

Bu amaçlar doğrultusunda ise için Hollanda uzun süreli vize işlemleri hakkında araştırma yapılması tavsiye edilmektedir. Kişi özellikle Erasmus ile gidecek ve öğrencilerden gelen yoğun talepler Sebebiyle genel itibari ile bu kişiler Hollanda’da uzun süre vize işlemine tabi tutulabilmektedirler.

Hollanda Uzun Süreli Vize İşlemleri İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Hollanda uzun süreli vize işlemlerinde, Hollanda ülkesinde kişi 90 günden daha uzun bir süre seyahat izni veren bir vize kategorisi olarak geçmektedir. Bütün bunların yanı sıra ise Erasmus, lisans, yüksek lisans türü nde eğitim almak nedeniyle gitmek isteyen kişiler ise Hollanda’da çalışmak isteyenlerin tercih etmesi gereken bir vize kategorisi olarak tanımlanmaktadır.

Bu kişiler ise iş, bir yıl süreli 180 günlük bir çalışma izni ile beraberinde Hollanda’da bir şirket yönetim üyesi olarak çalışması, üniversite mezunu ya da derecede kurslara katılmak istiyor ise 90 günden daha uzun süreli bir akademik programa katılım sağlamak zorundalardır.

İsteyen kişiler ise Erasmus öğrencileri ve oturum izni almak adına başvuru merkezleri ile iletişime geçmesi gerekmektedir. Bu gibi başvurular ise vize Merkez aracılıkları ile değil, kişinin bizzat konsolosluğa giderek bu işlem türlerini gerçekleştirmesi yetkililer tarafından talep edilmektedir.

Ancak kişi istenen güncel evrak listesine ulaşmak amacıyla yetkilendirilmiş vize merkezini arayarak ya da gerekli bilgiye sahip olabilmek için yüz yüze görüşme hakkına da sahiptir.

Ancak kişi eksik evrakların ibrazında bulunur ise, bu kişinin yapmış olduğu Hollanda uzun süreli bize başvurusu da direkt olarak olumsuz bir şekilde sonuç almaktadır. Ancak kişi yanlış bir beyanda tutulmuş ise yetkili merciler tarafından kişi hakkında ceza yaptırımlarda uygulanabilmektedir.

Bütün bu nedenlerin doğrultusunda, başvuruda bulunacak olan kişinin başvuruda bulunmadan önce güncel evrak listesini ulaşması gerekmektedir. Ayrıca evrakların ve kimlik bilgilerinin kişinin imzasının da birbiri ile tutumluluk göstermesi gerekmektedir. Bu gibi olumsuz sebepler ile karşılaşmamak amacıyla başvuru yapacak kişi gerekli yetkililerden ücretsiz bir şekilde bilgi sahibi olabilme hakkına da taşımaktadır.

Gerekli olan başvuru formu ise Hollanda dilinde ya da İngilizce dillerinden biriyle doldurmuş olması gerekmektedir. Ayrıca kişi başvuru formu içerisinde de Türkçe açıklamalarda bulunabilme hakkına sahiptir.

Başvuru formunun ibraz edilmesi halinde, akabinde başvuru formu doldurulurken okunaklı ve tükenmez bir kalem ile doldurulması aranan şartlar arasında en önemlisidir. Bütün bu belirtilenlerin yanı sıra formu içerisinde de harflerin hepsinin büyük olması gerekmektedir. Daha sonrasında kişinin imzalaması gereken bir kutucuk içine pasaport imzası ve bununla birlikte diğer belgelerdeki imzaların tutarlı bir şekilde ibraz edilmesi talep edilmektedir. Hollanda vizesi için başvuru formu doldurmak amacıyla kişi yetkililerden gerekli desteği alabilmektedir.

Ayrıca imzalama işini de sadece kendisi yapmış olması gerekmektedir. Vize randevu belgesi ise, uzun sürede Hollanda başvurusu yapabilmek için kişinin ilk olarak almış olduğu adım arasında bulunmaktadır. Başvuru yapacak olan kişinin yetkili makamlar tarafından ya da bize merkezlerinden ilgili müşteri temsilcilerinden randevu alması gerekmektedir.

Hollanda Uzun Süreli Vize Gerekli Evraklar

Üniversite kabul mektubunun da bu belgeler arasında yer alması gerekmektedir. Uzun süreli alınacak olan bu ülkeler için ulusal vize başvurusunun, en önemli koşullarından birisi ise kişinin yapmış olduğu başvuru Üniversitesi’nden ya da özel bir dil okulundan gelecek olan kabul ve davetiye mektubudur.

Aynı zamanda kabul mektubunun da yetkili kişiler tarafından ıslak imzalı ve damgalı bir şekilde Gönderilmiş olması gerekmektedir. Başvuru yapacak olan kişinin son üç ay içerisinde yapmış olduğu banka hesap hareketlerinin de banka tarafındaki yetkili tarafından imzalanarak başvuru dosyası içerisine eklenmesi gerekmektedir. Başvuru yapacak olan kişinin uçak biletini satın alması gerekmemektedir.

Sadece uçak ve otel rezervasyon bilgilerinin çıktısını alarak gerekli evrakların içerisine eklenmesi talep edilmektedir. Kişi ayrıca pasaport protokolü olarak daha önceden almış bir pasaportu var ise o eski pasaportunun çıktısında başvuru evrak dosyası arasında ibraz etmesi gerekmektedir. Yaklaşık olarak ise iki gün içerisinde hazırlanmış bir şekilde kişiye teslim gerçekleştirilmektedir.

Bu işlemi yapmak için gerekli belgeler ise nüfus cüzdanı, ehliyet ve yazılı pasaportun orijinali ve fotokopileri ile beraberinde protokol dilekçesi ibraz edilmesi gerekmektedir. Başvuru yapacak olan kişinin son üç yıl içinde almış olduğu Hollanda ya da diğer Schengen ülkelerine ait eski vizelerinde fotokopilerinin çıktısını bulundurması gerekmektedir. Ayrıca bilinmesinde fayda vardır ki kişiler vizeye sahip değilse, vize hazırlaması gerekmektedir.

Ayrıca başvuru yapacak olan kişinin askerlik durum belgesi de e-Devlet üzerinden ya da en yakın askerlik şubesinden ücretsiz bir şekilde belge alması gerekmektedir. Daha sonra kişi bu belgeyi aldıktan sonra başvuru dosyası içerisine ekleyerek yetkililer tarafından ibraz etmesi gerekmektedir.

Pasaport ise, kişinin pasaportunun seyahat bitiminden daha sonra en az üç yıl daha geçerliliğini korunması talep edilmektedir. Kişinin engel vizesinin işlenebilir olması için pasaport içerisindeki bulunan sayfalardan en az iki adet sayfanın boş bulundurulması talep edilmektedir.

Ayrıca kişi on yıldan daha fazla olan pasaportu ile yapılacak olan başvurularda kabul işlemi yapamamaktadır. Ayrıca kişinin de biyometrik fotoğrafının güncel olması ve kişiyi son altı ay içerisinde yansıtan bir fotoğrafın olması gerekmektedir. Güncel olmayan ve son altı ay içerisinde çekilmiş olmayan fotoğrafların yetkililer tarafından talep edilmediğini kişinin bilmesi gerekmektedir.

Başvuru yapacak olan kişi biyometrik fotoğrafını yetkili makamlar tarafından talep edilmiş standartlara göre çektirmiş olması gerekmektedir. Başvuru sahibinin başvuru yapabilmesi adına iki adet biyometrik fotoğrafın başvuru dosyası içerisine eklenmesi gerekmektedir. Aynı zamanda kişi dini inanç sebebiyle başını örtmüşse sadece yüzünün görünebilir olması en önemli koşullar arasındadır.

Hollanda Uzun Süreli Vize S.S.S

Hollanda uzun süreli vize nasıl alınır?

Hollanda'ya uzun süreli (aile birleşimi, çalışma, eğitim, vb.) sebeplerle seyahat edecek olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları bu ülkede 90 günden fazla konaklama gerektiren vize çeşitleri için müracaat etmelidir. Bu kişiler başvurularını doğrudan Hollanda Konsolosluğu'na ve Hollanda Büyükelçiliği'ne yapmalıdır.

Hollanda'ya Nasıl Yerleşebilirim?

Hollanda'ya çalışmak için Hollanda çalışma izni programlarından birisine kabul edilmiş olunması gerekir. Resmi iş teklifi veya çalışma sözleşmesi ile Türkiye'deki Hollanda dış temsilciliklerinden randevu alarak Hollanda çalışma vize başvurusu yapılmalıdır.

Hollanda hangi meslekleri kabul ediyor?

Hollanda'da günümüzde var olan iş imkanlarının olduğu sektörler, şöyle sıralanmıştır: Tarım sektörü Petrol ve doğal gaz endüstrisi. Metal ve mühendislik ürünleri üretimi. Elektronik makine ve ekipman üretimi. Kimyasal üretimi. İnşaat sektörü Mikroelektronik. Balıkçılık.

Hollanda Vize Ücretleri sayfamızı ziyaret ediniz.

1 cevap
  1. Asli
    Asli says:

    Merhaba,
    Ben polonyada yüksek lisans ogrencisiyim.Vizem bittikten sonra polonyada 2 sene çalışma ve oturma iznim bulunmakta.Akabimde, danışmanlık şirketimden bir arkadaşımın verdiği bilgiye göre, Hollanda avrupa bolgesinden mezuniyeti bulunan ogrencilere 1 sene kendi ulkelerinde oturum ve çalışma izni vermekteymiş.Bunun ile ilgili detaylı bilgiyi nasil alabilirim? Okulum bittikten sonra 2 senelik Polonya da ki oturma iznim ile, Hollanda da çalışma ve oturma izni 1 senelik alabilir miyim? Isyerlerine başvurduğumda ekstra vize sponsor vb işler yapmakla yükümlü müdürler? Yardımlarınızı rica ederim
    Iyi çalışmalar dilerim

Yorumlar kapalı.