Hollanda Turistik Vize Hakkında Bilgi

Hollanda turistik vize ücreti

Hollanda Turistik Vize Hakkında Bilgi

Yabancı bir ülkeden gelen vatandaşların, sınırlı bir süre için Hollanda’yı ziyaret etmesi amacıyla taşıması zorunlu olan belgeye turistik vize denmektedir. Hollanda turist vizesi uygulaması muaf olan ülkeler için geçerli olmamakla birlikte Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları da seyahatlerinde bu vizeyi taşımak zorundadır.

Bu Hollanda vizesi sınıfında biletlerin ve konaklama masraflarının karşılanmasıyla ya da bir seyahat acentesi tarafından organize edilme bir tura katılma imkânı sunulmaktadır. Siz de Hollanda turist vizesi hakkında merak ettiğiniz tüm detayları aşağıdaki yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Hollanda turistik vizesi için başvuruda bulunacak kişilerin, ait olduğu vize başvuru klasmanının bu pasaport türü olduğunu ibraz eden belgelerini, başvuru belgeleriyle sunmaları gerekmektedir.

Bu vize aracılığıyla 180 gün içinde farklı 90 gün süresince yalnızca Hollanda içerisinde değil, tüm Schengen ülkelerinde seyahat özgürlüğüne sahip olmaktasınız. Bahsedilen 90 gün, sizin talep ettiğiniz tarihler olabilmektedir ve yalnızca Hollanda içerisinde kalma zorunluluğunuz olmadığını anlamına gelmektedir.

Hollanda Schengen vizesi alan vatandaşlara giriş hakkı tanımakta ve başka bir ülke üzerinden alınan vizeyle Hollanda’da kalma izniniz bulunmaktadır.

Ancak sonraki zamanlarda Schengen ülkelerine yapacağınız seyahatlerde vize talebi reddi gibi sorunlar yaşamamak adına, bu planlama önerilmemektedir.

Hollanda vizesi nasıl alınır, sorusuna bir yanıt olarak avantaj sağlayacak başvuru hamlelerine dikkat etmek gerekmektedir. Bu amaçla Schengen vizesi alırken sunacağınız belgelerin Hollanda vizesi alırken sunduğunuz belgelerle tutarlı olması gerektiğini bilmenizde fayda vardır.

Hollanda Turist Vizesi İşlemleri ve Süreci

Schengen Antlaşması taraflarından biri olan Hollanda’ya seyahat edecek kişiler, 90 günden az sürecek seyahatlerinde Hollanda Schengen vizesi başvuru işlemlerine tabi tutulmaktadır. İstisna durumlar haricinde kişisel olarak yapılması kabul edilmeyen ve danışma merkezleri ya da seyahat- turizm acenteleri aracılığıyla başvurulan bu vizenin seyahatin amacına uygun olarak

Hollanda Turistik Vize Hakkında Bilgi

Hollanda Turistik Vize Hakkında Bilgi

  • Hollanda turistik vize
  • Hollanda Ticari vize
  • Hollanda aile ziyareti vizesi
  • Hollanda Transit vize

şeklinde türleri bulunmaktadır.

Hollanda Schengen vizesine sahip vatandaşlar, seyahatinin başlangıç noktasını Hollanda olarak belirlemek kaydıyla dilediği Schengen ülkesine seyahat ve 90 güne kadar konaklama hakkına sahip olmaktadırlar. İlk defa Schengen vizesine başvuranlar için bu süre daha sınırlı tutulmakla birlikte, vize kullanım şartlarına uyma ya da seyahat sıklığının artması halinde vize geçerlilik süresi de aşamalı olarak uzatılmaktadır.

Hollanda Turist Vizesi Başvurusu İçin Gereken Evraklar

1-Pasaport

Hollanda Turist vizesi başvuruları için gerekli belgeler arasında yer alan pasaportun;

  • 10 seneden eski olmaması,
  • Hollanda’dan ayrılma tarihinden sonra 3 ay daha geçerliliğinin bulunması,
  • Vize basımları için yan yana minimum 2 sayfasının boş olması
  • Herhangi bir deformasyona uğramamış olması

gerekmektedir.

2-Hollanda Schengen Vize Başvuru Formu

Kişinin vize başvurusu için istenen formu kendisinin, eksiksiz ve doğru bir şekilde tamamlaması gerekmektedir. Islak imza taşıması şart olan belgenin, kişinin Hollanda Schengen vizesi için başvuru esnasında sunacağı diğer belgelerle bilgi beyanı açısından uyumluluk göstermesi gerekmektedir.

Vizeye başvuru yapacak kişi 18 yaşından küçükse, kişinin başvuru formunda yer alması şart olan imzanın ebeveynleri tarafından atılması gerekmektedir.

3-Biometrik Fotoğraf

Hollanda vizesi için gerekli evraklar arasında yer alan biometrik fotoğraflar 2 adet olmasının yanında;

  • Hollanda vizesi fotoğraf ölçüsü kriterlerine göre 3,5 x 4,5 cm. boyutlarında
  • Başvuru yapan kişinin güncel durumunu gösteren
  • En fazla son 3 ay içerisinde çekilmiş
  • Beyaz arka fonlu
  • Başvuru sahibinin pasaportunda yer alan ancak daha önce aldığı bir vize için kullanılmamış

olma şartlarını taşımalıdır.

4- Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ve Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

Güncel tarihin belirtildiği, aile adresi ve ikametgah adresini içeren tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ile ön ve arka yüz bilgilerini gösterir nüfus cüzdanı fotokopisi, başvuruda talep edilen belgelerdendir.

5- Finansal Duruma Dair Belgeler

Başvuran kişiye ait son 3 aylık maaş bordrosu, çalışmakta olduğu ilgili kurum tarafınca kaşelenmiş ve ıslak imza atılmış şekilde temin edilmelidir.

Bordroya ek olarak, kişinin içerisinde minimum 3000 TL bakiye bulunan aktif banka hesaplarına ait son 3 aylık dönemde hesap hareketleri gösteren hesap özet belgesi, ıslak imza, , kaşe ve banka imza sirküleri içermesi kaydıyla temin edilmelidir.

Bahsedilen belgeler haricinde Hollanda vizesi başvuru işlemi için kişinin adına kayıtlı tapu, araç ruhsatı, kira geliri, kredi kartı ekstreleri gibi maddi duruma dair belgeleri de temin etmesi gerekli görülmektedir.

6- Vize Talebinin Belirtildiği Dilekçe

Hollanda Konsolosluğu’na ya da Büyükelçiliğine yazılacak olan vize talebine yönelik dilekçede, vizeye başvurmakta olan kişinin;

  • Meslek ve unvan bilgileri,
  • Maaş bilgileri,
  • Hollanda’ya seyahat edilecek olan tarih ve süre
  • Seyahatin finansal açıdan kimin tarafından karşılanacağı

belirtilmiş olmalıdır. Ayrıca dilekçe, başvuran kişinin bağlı olduğu kurum ya da şirkete ait antetli kağıda, şirket yetkilisi tarafından Hollanda konsolosluğuna veya büyükelçiliğine hitaben yazılmış, işveren gibi imza yetkisine sahip bir kişi tarafından atılan kaşe ve ıslak imza içeren bir şekilde hazırlanmalıdır.

Başvuran kişinin şirkette işveren pozisyonunda olması halinde dilekçeyi belirtilen kriterleri sağlamak kaydıyla kendisi hazırlaması da mümkündür. Kişi emekli ise aynı şekilde dilekçe içeriğini tamamlamak kaydıyla şahsen dilekçe hazırlama hakkına sahiptir. Başvuranın devlet dairesi çalışanı olması halinde yine antetli kağıda, ıslak imza ve mühür içeren dilekçeyi, şartlara uygun şekilde temin etmesi beklenmektedir. Eğer kişi çiftçi ise bağlı olarak çalıştığı ziraat odasından temin edilen ziraat sicil kaydı ve eğer varsa kişiye ait tarım alanı ve topraklarına ait belgeleri teslim etmesi gerekmektedir.

Kişinin dilekçe içerisinde eğer daha önce herhangi bir Schengen ülkesi ya da ülkelerine seyahati mevcutsa bu seyahate dair detayları da açıklaması gerekmektedir. Ayrıca kişi Hollanda’ya gerçekleştireceği seyahatinin ardından farklı bir Schengen ülkesine direkt geçiş yapacaksa yine bu seyahatlerine dair tarih ve seyahat içeriği gibi detay bilgileri de beyan etmek durumundadır.

7-Kişinin Bağlı Bulunduğu Kuruma Ait Belgeler

  • Vize başvurusuna bulunulan yıldan bir önceki yılın vergi bilgilerini gösteren vergi levhası
  • Vize başvurusunu yapan kişinin geçen 3 sene içerisinde aldığı herhangi bir Schengen vizesi yoksa, bağlı olarak çalıştığı kuruma ait faaliyet belgesinin aslı
  • Vize başvurusunu yapan kişinin bağlı olduğu kurumdaki imza yetkisine sahip kişiler ve imzaları
  • Başvuran kişinin bağlı olduğu kurumda – varsa- gerçekleşen isim ve unvan değişikliklerini gösteren ticaret sicil gazetesi

ibraz edilmesi gerekli olan ve kişinin bağlı olarak çalıştığı kuruma dair belgelerdir.

8- Kişinin Şirkete Bağlılık Durumuna Dair Belgeler

Bağlı bulunulan şirket tarafından, antetli kağıt üzerine işverenin ıslak imza ve kaşesini taşıyan resmi izin belgesine ek olarak, kişiye ait SGK işe giriş bildirgesi ve SGK hizmet dökümü belgelerinin de temininin sağlaması gerekmektedir.

9-Seyahat Amacını Destekleyen Belgeler

Başvuruda bulunan kişilerin Hollanda’da bulunduğu süre boyunca konaklayacağı yere ait rezervasyon bilgileri, konaklama yapılacak olan tarihler, kişinin sunması gereken diğer bir bilgidir.

10- Hollanda’dan Dönüş ya da Çıkış Yapılacağını Destekleyen Belgeler

Ülke sınırlarına giriş ve çıkış belgeleri, Hollanda devletinin vize için talep ettiği diğer bir bilgidir. Ayrıca seyahat amacı ticari ya da ziyaret odaklıysa, kişinin Hollanda’da bulunan bir diğer kişi tarafından gönderilen davetiyesini sunması gerekmektedir.

Seyahat amacı eğitim ise eğitim sağlayacak olan okulla hukuki ilişki, ödenen harç, okula kayıt belgeleri gibi okula ve eğitime ilişkin belgeler, Hollanda vizesi başvurusu esnasında temin edilmelidir.

Tıbbi yardım amacıyla Hollanda’ya seyahat edeceklerin, ülkenin tedavi kabul belgesi, Hollanda’da tedavi edilmesi gerektiğine ilişkin öneri belgesini ve heyet raporunun orijinalini sunması gereklidir.

11- Sağlık Sigortası

Vize başvuru belgeleri arasında tüm Schengen ülkelerinde geçerli ve Hollanda’da kalınacak olan süreyi kapsayan, minimum 30.000 euro teminat sağlayan orijinal seyahat sağlık sigortası da yer almaktadır.

12- Özel Durumlara Ait Kişilerin Ek Olarak Hazırlaması Gerekenler

Başvuran kişi 18 yaşından küçük ise birlikte seyahat edeceği ebeveyni/ebeveynleri tarafından imzalanan noter onaylı orijinal muvafakatname belgesini sunmalıdır.

Başvuruda bulunacak olan kişi TC ikamet iznine sahipse ancak yabancı uyruklu ise ek olarak;

  • Minimum 6 ay geçerliliğe sahip TC oturma izni belgesi fotokopisini
  • Pasaport fotokopisini
  • Eski pasaportunda yer alan kimlik bilgilerini gösteren sayfaların fotokopisini
  • Önceden alınan Schengen vizelerinin fotokopisini
  • Varsa seyahat edilecek diğer Schengen ülkelerine dair ulaşım ve konaklama bilgilerini

ibraz etmek durumundadır.

Hollanda Turistik Vizesi Hakkında Merak Edilen Sorular

  1. Hollanda turist vizesi işlemleri için Hollanda Konsolosluğu’ndan randevu alınması şart mıdır?

Vize başvurusu için İstanbul Hollanda Konsolosluğu’ndan, Ankara Hollanda Büyükelçiliği’nden ya da parmak izi alma merkezleri kurumlarından herhangi birinden randevu alınması, parmak izinin ibrazı gereği zorunludur. Ayrıca Hollanda vizesi için gerekli belgeler de yalnızca bu randevu ile ibraz edilmektedir.

2.Hollanda vize başvurusunun randevuya şahsen gelmeden yapılması mümkün müdür?

25 Eylül 2014 tarihi itibariyle eğer herhangi bir Schengen ülkesi için yapmış olduğunuz vize başvurusu için parmak izini vermiş bulunuyorsanız, randevuya gelmeden dosyanızı teslim edebilirsiniz. Ancak bunun için randevu tarihinde sizin tarafından yetkilendirildiğini belgelendiren 3.kişi veya kurum dosyayı teslim etmelidir.

Pasaport başvurusunda verilen parmak iziyle Schengen vizesi için verilen parmak izi ibrazı işlemlerinin farklı olduğunu ve Hollanda Konsolosluğu’nun parmak izi verme merkezine çağırma hakkını saklı tuttuğunu hatırlatmamız faydalı olacaktır.

3.Hollanda turistik vize işlemleri için parmak izi ibrazı zorunlu tutulur mu?

Umumi yani bordo pasaport sahiplerinin ve Türkiye’de oturum izni olup vizeye tabii tutulan yabancı pasaport sahiplerinin Hollanda turistik vize başvurusu için, parmak izini, Hollanda veya herhangi Schengen bölgesi ülkesine 25 Eylül 2014 tarihinden sonra vermiş olması yeterlidir. 5 sene geçerliliği bulunan parmak izinin tespit edilememesi halinde tekrar çağırılmanız mümkündür. Ayrıca pasaport işlemlerinde verilen parmak izinin bu işlemlerde geçerliliği bulunmamaktadır.

  1. Hollanda turistik vizesi kaç günde çıkmaktadır?

Hollanda vizesi kaç günde çıkar sorusu başvuranların en sık sorduğu sorulardan olmakla birlikte yanıtı değişkenlik göstermektedir. Vize başvuru sonucunu öğrenmeniz konsolosluk ya da büyükelçiliğin iş yoğunluğuna, dönemsel talep artışına, resmi bayram dönemlerinin varlığın bağlı olarak farklı uzunluktaki süreçlerde gerçekleşebilir.

Vize çıkış süresi Hollanda Konsolosluğu yetkisi dahilindedir ve ek belge istenmesi gibi beklenmeyen durumlar haricinde öngörülen süre 7 ila 15 iş günü arasındadır.

  1. Hollanda vize başvurusu İzmir, Bursa, Edirne, Antalya veya Gaziantep’te gerçekleştirilebilir mi? Başvuru yapılacak yer ikamet adresine göre değişikenlik gösterir mi?

Ankara, Kırıkkale, Eskişehir, Konya, Afyonkarahisar, Çankırı, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Karabük illerinde ikamet edenler konumları gereği Hollanda Ankara Büyükelçiliğine; Edirne, Bursa, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Çanakkale, Balıkesir’de ikamet edenler ise İstanbul Başkonsolosluğundan işlemlerini yapabilmektedirler.

Antalya, Samsun, Trabzon, Diyarbakır, Gaziantep gibi farklı illerde bulunanlar tercihe bağlı olarak Hollanda Konsolosluğu ya da Ankara Büyükelçiliği’ne bölge ayırımı yapılmaksızın başvuruda bulunabilmektedir.

  1. Hollanda vize işlemleri hızlandırılabilir mi?

VIP başvuru seçeneğini tercih ederek vize işlemlerini hızlandırmak mümkün olabilmektedir. Ancak ekstra Hollanda vizesi ücreti ödemenizi gerektirenbu seçenek yalnızca randevu tarihini erkene çekmekte, vize çıkış süresini etkilememektedir.

7.Hollanda turist vizesi başvurusu seyahat tarihinden ne kadar önce yapılmalıdır?

Hollanda turist vizesine başvurulabilmesi için, seyahat tarihine en erken 90 gün kalmış olması gerekmektedir, eğer daha fazla zaman varsa başvuru kabul edilmeyecektir. Başvuruları fazla geç yapmak vize işlemlerinin yetişmemesi için sonuçlanabilir. Ancak resmi tatilleri de göz önünde bulundurarak seyahat gününe 15 iş günü kala başvuru yapılması önerilebilmektedir.

8.Hollanda turistik vizesi başvuruları için istenen pasaport süresi nedir?

Vize başvurusu yapacak kişilerin pasaport sürelerinin, planlanan dönüş tarihinden itibaren minimum 90 günlük ek süreye sahip olması gerekmektedir.

9.Başvurularda uçak ya da otel rezervasyonu satın alınması zorunlu mudur? Rezervasyon iptal olursa vize kabul edilmeyebilir mi?

Güncel Hollanda vizesi için gerekli evraklar listesi içerisinde konaklama ve ulaşıma dair detaylar da yer almaktadır. Form üzerinde rezervasyon bilgilerini belirtmiş olmanızın yanı sıra başvuru dosyası içerisinde rezervasyon belgeleri ve satın alınan bilet ya da otel belgeleri de eklenmelidir. Ancak bu noktada bilinmesi gereken rezervasyon belgelerinin yeterli görüldüğü ve satın alma işleminin şart olmadığıdır.

Başvuru esnasında rezervasyonunuza dair bilgiler güncel ve aktif olmalıdır. Başvuru süreci sona ermeden iptal olan rezervasyonlar sürecin olumsuz etkilenmesine yol açmaktadır. Bir ön şart olmasa da istisnai durumlarda Hollanda Konsolosluğu satın alınmış rezervasyon talebinde bulunabilmektedir.

  1. Ad ve soyadı değişikliği halinde başvuru işlemleri için eski ad ve soyadın bulunduğu pasaport kullanabilir mi?

Boşanma veya evlenme gibi farklı nedenlerden dolayı ad/soyad değişikliği yaşayanların evlilik cüzdanı fotokopisi ve tam vukuatlı nüfus kayıt örneğini başvuru dosyasına eklemesi gerekmektedir. Ad soyad değişikliği nedeniyle pasaport yenilenmesinin gerekli görülüp görülmediği hakkındaki bilgilerin Hollanda Konsolosluğu aracılığıyla teyit edilmesi önerilmektedir.

11.Hollanda turist vizesi ücreti ne kadardır? Kimler vize ücretinden muaftır?

Vize başvurusu için ödenen ücretler konsolosluk harcı ve hizmet harç bedellerini kapsamaktadır. Bordo (umumi) pasaport sahibi TC vatandaşları için Hollanda vize ücreti 2019 itibariyle 361 TL Konsolosluk harcı ve 144 TL hizmet harç bedeli şeklindedir. VIP başvuru seçeneğini tercih edenlerden ek olarak 280 TL talep edilmektedir. Yapılan diğer ödemeler ;

  • Başvuru formu doldurma bedeli 25 TL
  • Fotokopi hizmet bedeli sayfa başına 1 TL
  • Biyometrik fotoğraf hizmeti 25 TL
  • İnternet kiosk bedeli 20 TL
  • Çıktı alma bedeli sayfa başına 1 TL
  • Başvuru sonrası kurye hizmeti( tek pasaport için) 60 TL

şeklindedir.

13.Hollanda Konsolosluğu hangi şartlarda vize mülakatına çağırır?

Hollanda Konsolosluğu  ya da Büyükelçiliği vize başvurusunun değerlendirilmesi esnasında seyahatinizin amacına yönelik sunulan belgeleri inandırıcı görmediği taktirde ek evrak talep edebilmektedir. Bu durumlarda başvuru sahibinin mülakata çağırılması da ihtimal dahilindedir. Konsolosluğun görüşme talebi doğrudan vizeye başvuran kişiye iletilmekte ve kişi şahsen görüşmeye katılma zorunluluğundadır.

Yine parmak izi uygulamasında problem yaşanması halinde kişinin şahsen parmak izi alma merkezine başvurması gerekmektedir.

14.Avrupa Birliği vatandaşı ile evli olanlar Hollanda vizesini nasıl alır?

AB vatandaşı eşin pasaport fotokopisi ve Hollanda’da ikamet ettiğini gösteren belge ile başvuru yapan kişinin AB vatandaşı kişi ile eş durumunu kanıtlayan belgeleri dosya içerisinde sunması gerekmektedir. Ayrıca eşler birlikte seyahat ediyorsa bilet rezervasyonu da belirtilmesi gereken bilgilerdendir.

15.Schengen vizesini doğru kullanmak ne anlama gelmektedir? Diğer ülkelerde daha kısa, Hollanda’da daha uzun kalacak kişi vize başvurusunu hangi ülkeye yapmalıdır?

Schengen vizesi alırken hangi ülkede daha uzun süre kalmayı planlıyorsanız vize başvurunuzu o ülkeden yapmanız önerilmektedir. Bölgeye giriş yapılacak olan Schengen ülkesi farklı olsa dahi hangi ülkeden vize temin edilecekse o ülkede daha uzun süre konaklanması gerekmektedir. Otel ve uçak rezervasyon belgeleri teminini de seyahat planı gibi bu doğrultuda gerçekleştirmeniz uygun görülecektir.

16.Uzun süreli Hollanda turistik vize nasıl alınır?

Dilekçe içerisinde neden beyan ederek vize sürenizin uzun olmasını talep etmeniz mümkündür. Bunun için konaklanacak olan otel ve yapılacak olan uçak seyahati  rezervasyon tatihlerine ek olarak seyahat edeceğiniz diğer Schengen ülkelerine dair konaklama ve geçiş belgelerini de evraklar içerisine eklemeniz gerekmektedir.Tüm pasaportlarda yer alan ve son 3 sene içerisinde alınmış olan Schengen vizelerinin, varsa Amerika ve İngiltere vizelerinin bulunduğu sayfaların fotokopileri dosyaya eklenmelidir.

Başvuruyu değerlendiren kişiler sunulan belgelere ve vize süresini uzatma nedeninize bağlı olarak karar verecektir.

17.Çok girişli Schengen Hollanda vizesi almak için ne yapılmalıdır?

Turist vizesi alırken çok girişli vize için talebiniz varsa, hazırlanacak olan başvuru formunda bu talebi belirtmeniz gereklidir. Dilekçede belirtilen talebe ek olarak diğer ülkelere geçişinize dair konaklama ve ulaşım rezervasyonları belirtilmelidir. Vizenin çok girişli ya da uzun süreli olması konsolosluk ya da büyükelçilik tarafından evrakların değerlendirilmesinin ardından belirlenecektir.

18.Hollanda turistik vize alındıktan sonra nelere dikkat edilmelidir?

Pasaport teslim alındıktan sonra öncelikle isim ve soy ismin doğruluğu, pasaportta belirtilmiş olan vize geçerlilik tarihleri, kalış için verilen süre, tekli ya da çoklu giriş sayısı kontrol edilmelidir.

Kişinin seyahat planları vize ile uygunluk içermelidir. Çünkü vizede belirtilen sürenin aşılması halinde Hollanda içerisinde hukuki sorunlar yaşayabilir ve sonraki vize başvurularında da riskli bir durumlarla karşılaşabilirsiniz.

19.Hollanda sınırından ülkeye giriş yapanların dikkat etmesi gerekenler nelerdir?

Sınırdan Hollanda’ya giriş yapanların eğer araç kendisine ait değilse noterden vekaletname temin etmeleri gerekmektedir. Ayrıca kişiden aracın yeşil sigortası, uluslararası ehliyet, harç pulu ve seyahat sağlık sigortası talep edilmektedir.

Hollanda’dan başka ülkelere seyahat planı olanların sınır kontrolü esnasında sorun yaşanmaması adına diğer ülkelere geçişlere dair araç biletleri ve otel rezervasyonlarının fotokopilerini yanınızda bulundurması önerilmektedir.

20.Hollanda vizesi başvurusunun kabul edilmemesi halinde itiraz hakkı var mı? Vize reddinden sonra ne kadar süre içinde yeni başvuru yapılabilir?

Vize başvurusunun reddi halinde kişilerin sonuca itiraz etme hakkı mevcuttur. Başvurunun kabul edilmeme nedenine dair herhangi bir görüşü olan ve bu nedene dair değişiklik yaşayanların,

ret sebebine ilişkin yeni belgelerini sunması mümkündür. Ret nedeninde herhangi bir değişiklik olmaması, başvurunun aynı şekilde ret ile sonuçlanmasına neden olacaktır. Yeni seyahat planına uygun şekilde düzenlendiği takdirde yeni bir başvuru için süre kısıtlaması bulunmamaktadır

21.Hollanda Konsolosluğu vize başvurusunu kabul etmediği takdirde ödenen  harç ücretlerinin geri iadesi yapılır mı?

İdari ve hizmet bedellerini kapsayan Hollanda vizesi ücreti başvurunun olumsuz sonuçlanması halinde geri verilmemektedir.

22.18 yaş altı çocukla seyahat halinde hem anne hem de babanın muvafakatame çıkarmalı mıdır?

Muvafakatname bir izin belgesi olup, eğer çocuk ebeveynleriyle seyahat ediyorsa bu izne gerek yoktur. Ancak 18 yaşından küçük olan birey okul gezisi ya da bireysel seyahat için vizeye başvuruyorsa dosyasında noter tarafından onaylı muvafakatname bulunması zorunludur.

23.İşimden yeni ayrılanların şirket evrakları başvuru için geçerli olur mu?

Vize başvuru dosyasına SGK hizmet dökümü ve kişiye sponsor olacak kişinin evraklarını eklenmelidir. İş yeri evraklarının iş yerinizden ayrılma halinde geçerliliği kalmayacaktır.

24.Yeni işe girilmesi halinde iş evraklarımda eksiklik olması, başvuruyu olumsuz etkiler mi?

Eksik evrakların varlığı halinde çalışılmakta olunan şirketin hazırladığı ya da şahsınız tarafından hazırlanan bir dilekçe ile eksikliğin nedeni belirtilmelidir.

Hollanda Konsolosluğu/Büyükelçiliği mevcut evraklara göre kesin sonucu belirleyeceğin ek evrak talebinde bulunabilmektedir.

  1. Evrakların tamamlanmasının mümkün olmadığı durumlarda ne yapılmalıdır?

Kişilerin başvuru dosyasında sunduğu evraklar, talep edilen vize türüne uygun olmalıdır. Bu çerçevede evraklar, seyahat planı ve gidiş amacına uygunluk göstermelidir.

İstenen evrakların eksik olması halinde başvuru dosyası içerisinde eksik evrak olduğuna ve nedenine dair konsolosluğa hitaben açıklayıcı bir dilekçe yazılmalıdır. Vize birimi kişinin mevcut durumuna ve evraklarına göre gerekli değerlendirmeyi yapacaktır.

26.Boşanma sebebiyle soyadım değişikliği yaşayanların evliyken alınan Schengen vizesindeki parmak izi geçerli midir?

25 Eylül 2014 tarihi itibariyle başlayan parmak izi uygulamasında verilen parmak izinin 5 sene geçerliliği bulunmaktadır. Ancak soyad değişikliği nedeniyle pasaport değişikliği yapanların tekrar parmak izi vermesi gerekmekte, vize işlemleri sırasında eski soyadla verilen parmak izinin geçerliliği bulunmamaktadır.

29.Geçerli Schengen vizesinin bulunduğu pasaportun kaybedilmesi halinde vizenin geçerliliği devam eder mi?

Kaybolan pasaport içerisinde Schengen vizesinin bulunması halinde kayıp vize geçerliliğini kaybedecektir. Yeni pasaport başvurusu ile birlikte yeni Schengen vizesi başvurusu yapılması gerekmektedir.

30.Vize başvurusunun kabul edilmemesi halinde verilmiş olan parmak izinin geçerliliği devam eder mi?

Hollanda Konsolosluğu tarafından vize başvurusunun kabul edilmemesi halinde, Hollanda turistik vize başvurusu için verilen parmak izi geçerliliğini kaybetmektedir.

Hollanda Turistik Vize Hakkında Bilgi S.S.S

Hollanda Turistik Vizesi Nasıl Alınır?

Hollanda Turistik vize başvuruları yetkili vize başvuru merkezi VFS Global merkezlerinden randevu alınarak yapılır.

Hollanda Turistik Vize Ücreti Nedir?

Hollanda Turistik vize ücreti 80 Euro konsolosluk harç ücreti, 30 Euro vize başvuru merkezi hizmet bedelinden oluşur.

Hollanda Turistik Vize Başvurusu Kaç Günde Çıkar?

Hollanda Turistik vizesi sonuçlanma süresi ortalama olarak 7 iş gübünüdür.

Hollanda Ticari Vize sayfamızı ziyaret ediniz.

Hollanda Ticari Vize İşlemleri Hakkında Bilgiler

Hollanda ticari vize işlemleri bilgi

Hollanda Ticari Vize İşlemleri Hakkında Bilgiler

Hollanda’ya iş gereği  toplantı, konferans, seminer, fuar ve benzeri etkinliklere katılma amacıyla seyahat edecek olan ve bordo(umumi) pasaport hamili TC vatandaşlarının Hollanda ticari vizesi için başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Başvurular Hollanda Konsolosluğu’na yapılmakta ve Hollanda vizesi evraklar listesine uygun şekilde başvuru dosyası hazırlanmalıdır.

Evrakların bazılarının orijinalinin sunulması zorunludur. Ayrıca istenen evrakların gidiş amacına uygun şekilde derlendikten sonrasında Hollanda Konsolosluğu’na sunulması gerekmektedir.

Hollanda vizesi gerekli evraklar listesi, kişinin seyahat amacına göre değişkenlik göstermektedir. Konsoloslukların yetkilendirmiş olduğu vize başvuru merkezlerinden gerekli evrakları öğrenmek ve vize başvurusunda bulunmak mümkündür.

İstenen evrakların konsolosluk tarafından kişi ve başvuru amacı hakkında daha detaylı bilgi edinme amacıyla ilave evrak talep etmesi halinde değişebilir.

Hollanda Konsolosluğu, Hollanda Başkonsolosluğu ve Hollanda Büyükelçiliği, Hollanda ticari vize başvurusu neticesini belirlemede yetkili kurumlardır.

Hollanda Ticari Vize Başvurusu için Gerekli Evraklar

Pasaport

Hollanda ticari Schengen vize başvurusunda bulunacak olan kişilerin seyahat sonrasında en az 3 daha geçerliliği devam eden, son 10 sene içerisinde çıkarılmış olan ve vize basım işlemleri için yan yana en az 2 boş sayfası olan, deforme olmamış bir pasaport sunmaları gerekmektedir.

Hollanda Schengen Vize Başvuru Formu

Vizeye başvuran kişinin eksiksiz tamamlanmış, sunduğu diğer belgelerle paralel bilgiler içeren, ıslak imzalı bir başvuru formu doldurması gerekmektedir.

Hollanda Ticari Vize İşlemleri Hakkında Bilgiler

Hollanda Ticari Vize İşlemleri Hakkında Bilgiler

Hollanda Vize Başvuru Formu sayfasından formun içeriğine dair detayları edinmeniz mümkündür.

Biometrik Fotoğraflar

Başvuru için, 3,5×4,5 cm. boyutlarında 2 adet, en geç 3 ay içerisinde çekilen, vize başvurusu yapan kişinin güncel halini gösteren ve beyaz arka fonda çekilmiş biometrik fotoğraf gerekmektedir.

Sunulan fotoğrafların pasaportta yer alan ve daha önce basılan başka bir vize için kullanılmamış olması gerekmektedir.

Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ve Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

Kişinin kendi adına güncel tarihin belirtildiği, aile ve ikamet adres bilgilerinin yer aldığı tam vukuatlı nüfus kayıt örneğine ek, ön ile arka yüz bilgilerinin gösterildiği nüfus cüzdanı fotokopisini temin etmesi gereklidir.

Finansal Durumu Gösteren Belgeler

Ticari amaçlı Hollanda vize başvurusu yapacak olan kişilerin bağlı olarak çalıştığı kurum tarafından kaşeli ve ıslak imzalı şekilde son 3 aya dair maaş bordrolarını sunmaları zorunludur.

Ayrıca içerisinde minimum 3000 TL bakiye sağlanmış olan, aktif kullanılan bir banka hesabına ait son 3 aylık hesap hareketlerinin ıslak imza, kaşe ve banka imza sirküleri içerecek şekilde hazırlanmış olmalısı gerekmektedir.

Kişi ek olarak –varsa- adına kayıtlı araç ruhsatı, kira geliri, tabu ve kredi kartı ekstrelerini de evraklar arasında bulundurmak durumundadır.

Vize Talebini Belirten Dilekçe

Vize müracaatı yapacak olan kişinin bağlı olarak çalıştığı kurumun yetkilisine ait ıslak imza taşıyan, kurumun antetli kağıdı üzerine hazırlanmış, kaşelenmiş Hollanda konsolosluğuna ya da elçiliğine hitaben yazılmış dilekçesini sunması zorunludur.

Dilekçe içerisinde başvuru yapanın meslek ve unvanı, maaş bilgileri, Hollanda seyahatinin tarihleri ve finansal desteğin kim tarafından karşılanacağı bilgileri yer almalıdır.

Kişi çalıştığı kurumda işveren pozisyonunda ya da emekli ise bahsedilen şartlara uymak kaydıyla kendi adına dilekçe yazabilmektedir.

Başvuran kişi devlet dairesinde çalışan ise yine bağlı olduğu kurumun antetli kağıdına, mühür ve ıslak imza içerecek şekilde dilekçe yazılmalıdır.

Kişinin Diğer Schengen Ülkelerine Seyahatlerini Belirten Dilekçe

Hollanda vize evrakları içerisinde yer alması gereken bir diğer belge de eğer başvuran kişinin Hollanda seyahati sonrasında başka bir Schengen ülkesine seyahati olacaksa, bu seyahatine dair tarih ve ulaşım bilgilerini beyan ettiği belgedir.

Kişinin Bağlı Olduğu Kuruma Ait Bilgileri Beyan Eden Belgeler

  • Vize müracaatından bir önceki seneye ait vergi beyanı bilgilerini içeren vergi levhası,
  • Kişi geçmiş 3 sene içerisinde başka bir Schengen vizesi almamış ise bağlı olduğu kuruma ait faaliyet belgesinin aslı,
  • Kişinin bağlı olarak çalıştığı kurumdaki imza yetkisini taşıyan kişilerin imzalarının yer aldığı imza sirküleri,
  • Kurumun isim ve unvan değişiklikleri mevcutsa bu bilgileri destekleyen ticaret sicil gazetesi

ticari amaçlı vize başvurusu dosyasında sunulması gereken belgelerdendir.

Kişinin Çalışma Durumu Belgesi

SGK işe giriş bildirgesi, SGK hizmet dökümü ve kurumun kendi antetli kağıdına işverence hazırlanan kaşeli, ıslak imzalı resmi izin yazısı; çalışma durumuna dair sunulması gereken belgelerdir.

Seyahat Amacını Destekleyen Belgeler

Hollanda’da konaklama yapılacak olan yere ait rezervasyon bilgileri ve bu ülke içerisinde konaklanacak olan tarih aralıkları, kişinin geri dönüşünü göstermek adına beyan etmesi gereken Hollanda vize başvuru evrakları arasındadır.

Kişinin seyahat sonrası dönüşünü destekleyecek diğer belgeler ülkeye giriş ve çıkış bilgilerini belirtmelidir.

Sağlık Sigortası

Tüm Schengen ülkeleri içinde geçerli olan ve en az 30.000 Euro teminat sağlayan seyahat sağlık sigortasının orijinali, temin edilmesi gereken belgelerdendir. Sigorta belgesi, seyahat süresini kapsadığını belirtmelidir.

Ek Olarak Hazırlaması Gereken Evraklar

  • Şayet başka Schengen ülkelerine seyahat edecekse bu seyahatlerin konaklama ve ulaşım bilgilerini destekleyen belgeleri,
  • Eski pasaportlarda bulunan kimlik bilgilerinin yazılı olduğu sayfaların ve güncel pasaportun tamamının fotokopilerini
  • Daha önceden alınan Schengen vizelerinin fotokopilerini

tüm Hollanda ticari vize başvurusu yapanların ek olarak temin etmeleri gerekmektedir.

Hollanda ticari vizesi için başvuru yapacak kişi;

  • Emekliyse emekli maaş cüzdanı, emeklilik kartı fotokopisi, emekli olunan kurumdan temin edilen yazı gibi emekliliğini gösteren belgeleri,
  • Memursa çalışılan kurumun kendi antetli kağıdına hazırlanan resmi izin belgesini ve diğer kurum evraklarıyla birlikte oda sicil kaydını,
  • Öğrenciyse güncel tarih belirtilen öğrenci belgesinin orijinalini,
  • Çiftçiyse bağlı olduğu ziraat odasından almış olduğu ziraat sicil kaydı ve şayet varsa ekili olan tarım alanlarına dair belgeleri,
  • TC ikamet iznine sahip yabancı uyruklu vatandaşsa minimum 6 ay süreyle geçerliliğini koruyan TC oturma izni belgesi fotokopisini

ibraz etmeleri vize başvurusunun olumlu sonuçlanması için gerekli görülmektedir.

Hollanda Ticari Vize İşlemleri Hakkında Bilgiler S.S.S

Hollanda Ticari Vize Nasıl Alıır?

Hollanda Ticari vize işlemleri yetkili vize başvuru merkezi VFS Global'den randevu alınarak yapılır.

Hollanda Ticari Vize Ücreti Nedir?

Hollanda Ticari Vize ücreti 80 Euro konsolosluk harç bedeli ve 30 Euro hizmet bedelinden oluşur.

Hollanda Ticari Vize Evrakları Nelerdir?

Hollanda Ticari vizesi alabilmek için pasaport ve kimlik belgeleri, Hollanda vize başvuru formu ve dilekçesi, 2 adet biyometrik fotoğraf, adli sicil kaydı ve nüfus kayıt örneği, seyahat sağlık sigortası, kişisel ve şirket banka hesap dökümleri, gelir belgeleri, şirket belgeleri ve Hollanda'daki şirketten davetiye gereklidir.

Hollanda Turistik Vize sayfamızı ziyaret ediniz.

Hollanda Aile Ziyareti Vizesi (Güncel)

Hollanda aile ziyareti vizesi nasıl alınır

Hollanda Aile Ziyareti Vizesi

Aile ya da arkadaş ziyareti amacıyla seyahatini gerçekleştirecek olan vatandaşların alma zorunluluğu bulunan vize tipi, Hollanda aile ziyareti vizesi olmaktadır.

Hollanda aile ziyareti vizesi için gerekli evraklar çeşitlilik göstermekle birlikte, davetiye olmaksızın başvuru gerçekleştirilememektedir.

Bu nedenle Hollanda aile ziyareti vize başvurusunda, başvuran kişinin mutlak surette aldığı davetiyeyi de dosyasında sunması gerekmektedir.

Hollanda Aile Ziyareti Vizesi için Gerekli Evraklar

Son 10 sene içerisinde çıkarılmış, seyahat sonrası en az 3 daha geçerliliğini koruyan, vize basımı için yan yana ve 2 sayfası boş olan, hasar görmemiş pasaport,

  • Hollanda Schengen vize başvurusu yapan kişinin şahsen ve eksiksiz doldurduğu, Hollanda’da akraba ya da arkadaş ziyareti yapacağını belirttiği ıslak imzalı Hollanda Vize Başvuru Formu,
  • Vizeye başvuran kişi reşit değilse ebeveynler tarafından imzalanan ve yine aynı şartları taşıyan vize başvuru formu,
  • 3,5×4,5 cm, en geç 3 ay içerisinde çekilmiş, güncel görsel durumu temsil eden, beyaz arka fona sahip ve daha önce aynı pasaportta başka bir vize işlemi için kullanılmamış 2 adet biometrik fotoğraf,
  • Güncel tarih, güncel aile ve ikamet bilgilerinin belirtildiği tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ile hem ön hem arka yüzleri gösteren nüfus cüzdanı fotokopisi

    Hollanda Aile Ziyareti Vizesi

    Hollanda Aile Ziyareti Vizesi

Hollanda’ya aile ziyareti vizesi almak isteyenlerin temin edeceği temel belgelerdir. Bunlara ek olarak; istenen evraklar şu şekilde listelenebilmektedir:

Finansal Duruma Dair Bilgiler

Hollanda aile ziyareti vize başvurusu yapacak olan kişiye ait;

  • Son 3 aya dair maaş bordrosu ( Çalışılan kurum yetkilisi tarafından kaşelenmiş ve ıslak imza taşıyacak şekilde)
  • Aktif hareketliliği olan ve minimum 3000 TL bakiyesi olan banka hesabının son 3 aylık hareket özeti (Banka yetkilisi ıslak imzası, kaşe ve banka imza sirküleriyle birlikte)
  • Varsa adına tapu, ruhsat, kredi kartı ekstreleri ve kira geliri gösterir belgeleri

Vize Talebine Dair Dilekçe

Çalışılan kurumun antetli kağıdına, çalışılan kurumun yetkilisi tarafından Hollanda Konsolosluğu’na veya Elçiliğine hitaben yazılan, yine yetkilinin ıslak imzası ve kaşesini taşıyacak şekilde hazırlanmış vize talep dilekçesi (başvuranın mesleki unvanını ve görev bilgilerini, maaş detaylarını, Hollanda seyahatinin tarihleri ve finansal desteğin kim tarafından sağlanacağı bilgileri ile birlikte) hazırlanmalıdır.

Hollanda aile ziyareti vizesi dilekçe kuralları gereği başvuran kişi;

  • Emekli ise dilekçe içeriğine uygun olarak şahsen dilekçesini hazırlayabilmektedir.
  • İşveren ise yine kendi şirketinin antetli kağıdı üzerine belirtilen içeriğe uygun şekilde kendi adına dilekçe düzenleyebilmektedir.
  • Devlet kurumu çalışanı ise bağlı olunan kurumun antetli kağıdına, yetkilinin ıslak imza ve mührü ile dilekçesini hazırlamalıdır.

Schengen Ülkelerine Olan Seyahatlere Dair Açıklayıcı Dilekçe

Hollanda aile ziyareti vizesi başvurusu için seyahatinin ardından eğer ziyaret edilecek 2. ya da 3. bir Schengen üyesi ülke mevcut ise, bu seyahatlere dair tarih ve ulaşım detaylarını kapsayan içerikler beyan edilmek durumundadır.

 Kişinin Çalıştığı Kuruma Dair Belgeler

Hollanda vize başvurusu yapacak olan kişinin bağlı olduğu kuruma ait;

  • Vergi levhası ( başvuru senesinden bir önceki seneye ait olan vergi beyanını belirtmek üzere)
  • Faaliyet belgesi ( başvurudan önceki son 3 sene içerisinde başka bir Schengen vizesi alınmamışsa, çalışılan kuruma ait faaliyet gösterir belgenin aslı)
  • Şirket imza sirküleri (başvuranın çalıştığı kurumdaki imza ile yetkili kişinin imzalarını gösterir şekilde)
  • Şirketin ticaret sicil gazetesi (başvuranın çalıştığı kurumda gerçekleşen isim ile unvan değişikliklerini gösterir şekilde)

Kişinin Çalıştığını Dair Belgeler

  • Sosyal Güvenlik Kurumu İşe Giriş Bildirgesi
  • Sosyal Güvenlik Kurumu Hizmet Dökümü Belgesi
  • Çalışılan kurumdan alınan resmi izin belgesi (kurumun antetli kağıdı üzerine hazırlanmış ve kaşe ile kurum yetkilisinin ıslak imzasını bulunduracak şekilde)

Seyahat Amacına Dair Belgeler

Hollanda’ya aile ziyareti vize başvurusu yapan kişinin geri dönüş yapacağını destekleyen bilgileri ibraz etmek adına sağlaması gereken belgeler;

  • Hollanda’da konaklama yapılacak yere dair rezervasyon bilgilerini gösteren belgeler(konaklama tarihleri ile birlikte)
  • Hollanda seyahatinin dönüş kısmını ya da ülkeden çıkarak seyahate devam edileceğini gösteren belgeler
  • Hollanda’ya giriş ve çıkışı gösteren belgeler

Ek Olarak Temin Edilmesi Gerekenler

Hollanda vizesi başvuru dosyası içerisinde bulunması şart olan diğer belgeler;

  • Hollanda’da bulunan akraba ya da arkadaş tarafından gönderilen davetiye belgesi
  • Hastane tedavisi ya da tıbbi destek amaçlı gidiliyorsa, nedenleri belirten belgeler
  • Minimum 30.000 euro teminat sağlayan seyahat sağlık sigortasının orijinali(Hollanda seyahati sürelerini ve tüm Schengen ülkelerini kapsayan şekilde)
  • Pasaport fotokopileri ( Daha önceki pasaportların kimlik bilgilerini gösteren sayfaları ve varsa daha önce alınan Schengen vizelerinin fotokopileri dahil olmak üzere)

Özel Durumlara Dair Belgeler

Hollanda’ya aile ziyareti yapacak olan kişi;

  • Emekliyse emekliliğini kanıtlayan belgeler (Emeklilik kartı fotokopisi, emekli olunan kurum tarafından sağlanan yazı, emekli maaşı cüzdanı)
  • Memur ise antetli kağıda hazırlanan resmi izin belgesi ve oda sicil kaydı gibi kurum evrakları
  • Öğrenci ise öğrenci belgesinin orijinali (güncel tarih gösterecek şekilde)
  • Çiftçi ise ziraat sicil kaydı ( bağlı olarak çalışılan ziraat odası tarafından sağlanan) ve varsa ekili tarım alanına ait belgeler
  • Reşit değilse muvafakatname belgesi ( noter onaylı ve ebeveynler tarafından imzalı)
  • TC ikamet iznine sahip ancak yabancı uyruklu ise TC oturma izni belgesi fotokopisi (minimum son 6 ay boyunca geçerliliği olan)
  • Diğer Schengen ülkelerine seyahat gerçekleştirecekse, diğer ülkelere geçişine dair konaklama ve ulaşımını gösterir belgeler

Hollanda Aile Ziyareti Vizesi (Güncel) S.S.S

Hollanda Aile Ziyareti Vizesi Nasıl Alınır?

Hollanda aile ziyareti vizesi almak isteyen kişiler gerekli vize evrakları ile birlikte vize başvuru merkezlerinden randevu almalıdır.

Hollanda Aile Ziyareti Vize Ücreti Nedir?

Hollanda Aile ziyareti vizesi ücreti 80 Euro konsolosluk harç ücreti, 30 Euro vize başvuru merkezi hizmet bedelinden oluşur.

Hollanda Aile Ziyareti Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Hollanda Aile Ziyareti vizesinin sonuçlanma süresi genel olarak 5-7 iş günüdür. Evrak eksiklikleri ve hataları durumunda bu süre uzayabilir.

Hollanda Vize Ücreti sayfamızı ziyaret ediniz.

Hollanda Transit Vizesi Hakkında Bilgi

Hollanda transit vizesi hakkında

Hollanda Transit Vizesi Hakkında Bilgi

Üçüncü bir ülkeye seyahat etmek amacıyla Schengen bölgesi içerisinde minimum iki kere aktarma yapmayı planlayan ve ilk aktarmanın Hollanda`da bir havaalanında gerçekleşecek olması halinde, kişiler, Hollanda transit vize sahibi olma yükümlülüğü taşımaktadırlar.

TC vatandaşlarının transit A vizesi türünden muaf olduğu bilinmelidir. Schengen üyesi ülkenin havalimanında uluslararası bir uçuş esnasında aktarma yapılacak ise belli ülkelerin vatandaşları, Hollanda transit vizesi uygulamasına tabi tutulmaktadırlar.

Hollanda transit vize başvuru sonuçlanması halinde vize sahibi olan kişiler, bu vizenin sağladığı izin kapsamında yalnızca havalimanının uluslararası alanında bekleme hakkına sahiptir. Vize, Schengen bölgesi topraklarına giriş izin sağlamamaktadır.

Hollanda Transit Vize Başvurusu İçin Gerekli Evraklar

Hollanda Transit Vizesi Hakkında Bilgi

Hollanda Transit Vizesi Hakkında Bilgi

  1. Eksiksiz olarak doldurulan, başvuru sahibinin imzasını taşıyan orijinal vize başvurusu formu
  2. Pasaport ( 10 seneden eski olmayan, 2 sayfası vize basımı için boş olan, dönüş tarihi itibariyle 6 ay daha geçerliliği olan) ve varsa eski pasaport fotokopileri
  3. 2 adet biometrik fotoğraf
  4. Hollanda Konsolosluğu’na hitaben yazılan vize talebi dilekçesi
  5. Uçak biletini gösteren belgeler
  6. Gidilecek olan ülkeye dair oturma izni ya da vizenin pasaportta yer alan ilgili sayfasının fotokopisi veya gideceğiniz ülkenin verdiği diğer giriş izni belgeleri
  7. TC Kimlik fotokopisi
  8. Seyahat sağlık sigortası

Hollanda Transit Vizesi Hakkında Bilgi S.S.S

Hollanda Transit Vizesi Nasıl Alınır?

Hollanda Transit vizesi almak için yetkili vize başvuru merkezi VFS Global ofislerinden randevu alınmalı ve gerekli evraklar tamamlanarak vize ücreti ödenmelidir.

Hollanda Transit Vize Ücreti Ne Kadar?

Hollanda Transit vize ücreti için 80 Euro konsolosluk harç bedeli, 30 Euro vize başvuru merkezi hizmet ücreti ödenmelidir.

Hollanda Transit Vizesi Hollanda'da Kaç Gün kalmaya izin verir?

Hollanda Transti vizesi sahiplerine 48 saat Hollanda'da kalma imkanı vermektedir. Bu süre içinde vize sahipleri Hollanda'dan transit geçiş hakkına sahip olurlar.

Hollanda Vize Başvurusu sayfamızı ziyaret ediniz.

Hollanda Aile Birleşimi Şartlar Ve Gerekenler

Hollanda aile birleşimi şartları nelerdir

Hollanda Aile Birleşimi

Kasım 2013 tarihinde Avrupa Birliği tarafından alınan karar sonrasında, Hollanda aile birleşimi talebinde bulunacak olan TC vatandaşları için geçerli olan geçici oturum iznine sahip olma şartı yürürlükten kaldırılmıştır.

Örnek vermek gerekirse Hollanda’da oturum izni olmaksızın eşi ile konaklamakta olanlar için Türkiye’ye girip dönme şartı kalmamıştır ve Hollanda vatandaşlığına sahip olmayan eş doğrudan oturum iznine başvuru yapabilmektedir.  Hollanda aile izni almak isteyenlerin 21 yaşını doldurmuş olması şartı ise geçerliliğini korumaktadır.

[toc]

Hollanda Aile Birleşimi Şartları

Öncelikle bu iznin alınabilmesi için resmi evlilik olma zorunluluğu bulunmayan bir şekilde kişinin Hollanda vatandaşı ile bir ilişkisinin olması gerekmektedir.

Birlikte yaşama talebi halinde de aynı şekilde Hollanda aile birleşimi başvurusu yapılabilmektedir.

İznin alınması için diğer önemli şart ise Hollanda’da yaşayan kişinin geliridir.

Bu kişinin minimum asgari ücret aldığı bir yerle en az 1 senelik sözleşmesinin olması gerekmektedir. Bu nedenle yapılan başvurularda işverenle yapılan iş sözleşmesinin sunulması da şarttır.

Hollanda Aile Birleşimi

Hollanda Aile Birleşimi

Kişinin maddi gücünün araştırılması konusunda Hollanda Çalışma Bakanlığı oldukça dikkatli davranmakta, sosyal sigortalar kurumu ve benzeri kurumlar aracılığıyla detaylı incelemeler yapılmaktadır.

İşverenin sosyal sigortayı sağlayıp sağlamadığı da bu incelemelerde göz önünde bulundurulmakta olup maaş şartlarıyla ilgili çelişkili durumlarda izin talebi reddedilebilmektedir.

Hollanda Aile Birleşimi Başvurusu

Hollanda’da bulunan yetkililerle yapılan bir mülakat ile gerçekleştirilen Hollanda aile birleşme başvurusu özellikle de resmi evliliğin olmadığı durumlarda destekleyici ve detaylı bilgi sunumunu gerektirmektedir. Örneğin kişilerin ilişkisini gösteren fotoğraf vb. belgeler mülakatta sunulmalıdır.

Hollanda Aile Birleşimi Şartlar Ve Gerekenler S.S.S

Hollanda Aile Birleşimi Vizesi İçin Nereye Başvuru Yapılır?

Hollanda Aile Birleşimi Vizesi uzun süreli bir vize türüdür. Bu nedenle Hollanda Aile Birleşimi vize başvurularının Hollanda konsolosluklarından bizzat randevu alınarak yapılması gerekmektedir.

Hollanda Aile Birleşimi Dil Şartı Var mı?

Hollanda Aile Birleşimi başvurusunda bulunmak isteyen çiftin 21 yaşlarını doldurmuş olması gerekmektedir. 21 yaşın altındaki kişiler evli olsalar dahi yeterli yaşa gelmeyi beklemek zorundadırlar. Hollanda Aile Birleşimi başvurularında dil şartı aramamaktadır.

Eşim Hollanda Vatandaşı Ben Nasıl Giderim?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Hollanda'da yaşayan eşinin veya evlilik akdi gerçekleşmemiş sevgilisinin yanına gidebilmek ve orada oturum izni alabilmek için bu konuyla ilgili yetkili olan Hollanda Konsolosluğuna başvuruda bulunması gerekmektedir.

Hollanda Aile Ziyareti sayfamızı ziyaret ediniz.

Hollanda Vize Başvuru Formu Hakkında Bilgi

Hollanda vize başvuru formu bilgi

Hollanda Vize Başvuru Formu Hakkında Bilgi

Hollanda Başkonsolosluğu tarafından hazırlanmış olan ve konsolosluğun vize başvurusunda bulunan kişi hakkındaki bilgileri edinmesini sağlayan belge Hollanda vize başvuru formu olarak geçmektedir.

Bu formun doldurulması başvuru esnasında zorunlu olup Hollanda vize başvurusu işleminin ilk adımıdır.

Hollanda vizesi başvuru belgeleri arasında yer alan formun, tamamen doğru ve eksiksiz şekilde tamamlanması şarttır. Ayrıca Hollanda Konsolosluğu tarafından önemsenen bir diğer husus da verilen diğer evraklardaki bilgilerle vize başvuru formu arasında tutarlılık olmasıdır.

Konsolosluğun başvuru esnasında verilen bilgilerle diğer evraklardaki bilgilerin örtüşmemesi halinde başvuruyu reddi söz konusudur.

Uluslararası prosedür gereği kullanılan resmi bir evrak olan Hollanda vizesi başvuru formu sahte bilgi beyan etmenin suç teşkil ettiği unutulmadan doldurulması gereken bir belgedir.

Bilgileri yanlış şekilde dolduran kişiler yalnızca başvuru reddi ile değil aynı zamanda ceza yaptırımları ile karşılaşmaktadırlar. Ayrıca bu yanlış bilgilendirme neticesinde para cezası ödenmesi ya da ülkeye giriş çıkışın zorlaştırılması gibi caydırıcı uygulamalar bulunmaktadır.

Vize başvuru formunun doldurulması ve imzalanması halinde;

  • Vize geçerlilik süresi sonunda ülkeden ayrılacağınızı,
  • Vize sahibi olmanızın ülkeye girişi garantilemediğini ve sınırda bulunan yetkililerin kontrolleri doğrultusunda gerçekleşeceğini

bildiğinizi ve onayladığınızı göstermiş olmaktasınız.

Hollanda Vizesi Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

Form, seçilen 3 dilden herhangi birinde, büyük harflerle, tükenmez kalemle ve başvuru evraklarındaki bilgileri doğrulayacak şekilde doldurulmalıdır.

Hollanda Vize Başvuru Formu Hakkında Bilgi

Hollanda Vize Başvuru Formu Hakkında Bilgi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Formun Türkçe doldurulmasında bir sakınca bulunmamaktadır. Ancak ‘Dutch’ seçeneği ile Hollanda anadili ile İngilizce’nin dahil olduğu 3 farklı dil seçeneğinin sunulduğunun bilinmesi faydalı olacaktır.

Hollanda Konsolosluğu tarafından belirlenen 35×45 mm ölçülerindeki biometrik fotoğrafınızın formda yer alan fotoğraf alanına yapıştırılması ve formun en alt köşesinde yer alan kısma imzanın atılması ile başvuru formunun tamamlanmaktadır.

İmzanızın, pasaport dahil sunduğunuz tüm evraklardaki imzalarınızla örtüşmesi de dikkat edilecek hususlar arasındadır.

Hollanda Vize Başvuru Formu Nereden Alınır?

Vize başvurusu için doldurulması gereken formlar, Hollanda Konsolosluklarına ait internet adreslerinden, konsoloslukların kendisinden ya da danışman pozisyonundaki vize merkezlerinden temin edilebilmektedir.

Hollanda Vize Başvuru Formu Hakkında Bilgi S.S.S

Hollanda Vize Başvuru Formu Nereden Alınır?

Vize başvurusu için doldurulması gereken formlar, Hollanda Konsolosluklarına ait internet adreslerinden, konsoloslukların kendisinden ya da danışman pozisyonundaki vize merkezlerinden temin edilebilmektedir.

Hollanda Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kısa süreli Hollanda vizeleri için yetkili vize başvuru merkezi VFS Global merkezlerinden randevu alınmalıdır. Uzun süreli Hollanda vizeleri için başvuru vize başvuru sahibi tarafından bizzat Hollanda konsolosluklarına yapılır.

Hollanda Vize Başvurusu Kaç Günde Çıkar 2023?

Hollanda vizelerinin sonuçlanma süresi 5-7 iş gününü bulmaktadır. Bu süre eksik ve hatalı başvurularda uzayabilir.

Hollanda Vize Reddi Hakkında Bilgi

Hollanda vize reddi bilgisi

Hollanda Vize Reddi Hakkında Bilgi

Talep edilen kriterlerin yerine getirilmemesi durumunda, Hollanda vizesi reddi mümkün olan bir durumdur.

Hollanda Konsolosluğu ve Hollanda Büyükelçiliği, ibraz edilen belgelerin yıpranması, yanlış bilgi içermesi, sahte belge kapsamına girmesi, seyahat amacının ispat edilememesi ya da başvuranın daha önce başka bir Schengen ülkesinden sınır dışı edilmesi halinde başvuruları reddetmektedir.

Hollanda Vizesinin Seyahat Belgelerinden Kaynaklı Reddedilmesi

Seyahat belgelerinin yıpranması ya da sahte olması, vize başvurularının retle sonuçlanmasına yol açmaktadır. Hollanda vize reddi almamak adına sunulan belgelerin orijinal, geçerli ve güncel olması gerekmektedir.

Belgelerin temin edilirken sunulan listede yer alan özelliklere uygun olmasına dikkat etmek gerekmektedir.

Hollanda Vizesinin Seyahat Şartları Amacından Kaynaklı Reddedilmesi

Hollanda vizesine başvuranların, Hollanda vize reddi sebepleri arasında seyahat amacının ve şartlarının belgelerle ispatlanmamasının yer aldığını bilmesinde fayda vardır. Örnek vermek gerekirse aile ziyareti vizesine başvuran kişinin Hollanda’da yaşayan akrabalarına dair belgeleri de eksiksiz ve doğru şekilde sunması gerekmektedir.

Seyahatin şart ve amaçlarına dair belgeler tam sunulsa dahi, yetkililerin inandırıcı bulmaması halinde yine ret durumu söz konusu olmaktadır.

Hollanda Vizesinin Ekonomik Durumdan Kaynaklı Reddedilmesi

Hollanda vizesi başvurusu yapanların seyahat boyunca giderlerini karşılayacak finansal güce ya da desteğe sahip olduğunu, yasal şekilde geliri gösteren belgelerle ispatlamaları gerekmektedir.

Seyahat için yeterli maddi kaynak sunulamaması, Hollanda vize başvurusunun reddine yol açmaktadır.

Hollanda Vize Reddi Hakkında Bilgi

Hollanda Vize Reddi Hakkında Bilgi

Hollanda Vizesinin Schengen Vizesi Süresinden Kaynaklı Reddedilmesi

Schengen vizesi 180 gün içerisinde maksimum 90 gün boyunca konaklamaya izin vermektedir. Kişi geçen 6 ayda Schengen Bölgesi içerisinde 90 gün konaklamışsa bu durumda vize reddi alacaktır.

Hollanda Vizesinin Schengen Giriş Yasağı Kaynaklı Reddedilmesi

Schengen Bilgi Sisteminde (SIS) vize başvurusunda bulunan kişinin aleyhinde herhangi bir giriş yasağının yer alması halinde başvurular, Hollanda vize reddi ile sonuçlanabilmektedir. Schengen Bölgesi’nde yer alan bir ülkenin giriş yasağı, bölgedeki başa bir ülke için de bağlayıcı özellik göstermektedir.

Hollanda Vizesinin Kamu Güvenliği Kaynaklı Reddedilmesi

Vize başvurusu yapanın Schengen bölgesi üyelerinden herhangi biri içerisinde kamu düzeni, sağlığı ya da güvenliği için tehdit unsuru oluşturması halinde vize talebi ret ile sonuçlanmaktadır.

Hollanda Vizesinin Sağlık Sigortası Kaynaklı Reddedilmesi

Hollanda seyahati gerçekleştirecek olan kişilerin seyahat edeceği süreyi ve ülkeleri kapsayan bir seyahat sağlık sigortası edinmesi zorunludur. Bu sigortanın istenen kriterlere uygun olmaması ya da geçerliliğinin sona ermesi halinde vizenin reddi söz konusu olacaktır.

Hollanda Vizesinin Kişinin Dönüşüne Dair Şüpheden Kaynaklı Reddedilmesi

Hollanda’dan vize almak isteyenlerin vize geçerlilik süresinin sona ermesinin ardından ülkelerine geri döneceklerine dair yeterince kanıt sunmaları gerekmektedir.

Ülkeden tamamen ayrılma niyeti olduğu düşünülen kişiler için vize başvurusu reddi söz konusu olacaktır.

Hollanda Vize Reddine İtiraz

Hollanda vize reddi itiraz edilebilen bir sonuç olup başvuran kişinin evraklarında eksik ya da yanlış beyan mevcutsa bu bilgileri güncelleyerek vize başvurularını yeniden yapması mümkündür

Hollanda Vize Reddi Hakkında Bilgi S.S.S

Hollanda Vize Neden Reddedilir?

Hollanda vizesi için yapılan başvurularda sahte veya eksik, yıpranmış seyahat belgelerinin ibraz edilmesi, seyahat amacının kanıtlanmaması, başvuru sahibinin herhangi bir Schengen ülkesinden sınır dışı edilmiş olması gibi durumlarda Hollanda konsolosluğu vize başvurusunu reddetmektedir.

Hollanda Vize Reddi Yedim Ne Yapmalıyım?

Eksik evrak, hatalı evrak verilmesi durumunda reddilen Hollanda vizeleri için konsolosluğa itiraz dilekçesi ile başvuru yapılabilir. Yeniden vize başvurusunda bulunması en doğru yoldur.

Hollanda Vizesinin Ret Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Hollanda Vize reddi kararı, başvuru sahiplerine bir mektup yolu ile bildirilmektedir. Hollanda Konsoloslukları vize reddi sebepleri hakkında bir liste hazırlamaktadır. Hollanda vize başvuru sahipleri, reddedilme sebeplerini ve gerekçelerini mektupta bulunan liste ile öğrenmektedir.

Hollanda Vize Ücretleri sayfamızı ziyaret ediniz.

Schengen Vizesi Hakkında Bilgi

Schengen vizesi bilgisi

Schengen Vizesi Hakkında Bilgi

1995 senesinde Avrupa Birliği’ne üye ülkeler tarafından imzalanan Schengen Sözleşmesi çerçevesinde, sözleşmede adı geçen ülkelerin arasındaki sınırların kaldırılması ve taraf ülke vatandaşları için sınırsız dolaşım hakkı tanınmasına karar verilmiştir.

Anlaşmaya göre bölge dahilinde yer alan ülkeler haricindeki diğer ülkeler için ortak bir Schengen vizesi uygulaması uygun görülmüştür. Yani Schengen bölgesinde bulunmayan tüm ülkelerin, bu bölgede yer alan ülkelere seyahatleri için Schengen vizesi başvurusu yapma zorunluluğu bulunmaktadır.

Sözleşmeye dahil olan Avrupa Birliği üyesi ülkeler;

  • Almanya
  • Avusturya
  • Belçika
  • Çek Cumhuriyeti
  • Danimarka
  • Estonya
  • Finlandiya
  • Fransa
  • Hollanda
  • İspanya
  • İsveç
  • İtalya
  • Letonya
  • Litvanya
  • Lüksemburg
  • Macaristan
  • Malta
  • Polonya
  • Portekiz
  • Slovakya
  • Slovenya
  • Yunanistan

olmakla birlikte, Schengen bölgesinde olmamasına ve Avrupa Birliği üyesi olmamasına karşın sözleşmede taraflarından olan ülkeler ise;

  • Lihtenştayn
  • Norveç
  • İzlanda
  • İsviçre

şeklinde listelenmektedir.

Schengen vizesi alma zorunluluğu bulunan vatandaşlar, 180 gün içerisinde maksimum 90 gün olmak kaydıyla bölge içerisindeki ülkelerde seyahat ve konaklama hakkına sahip olmaktadır.

Ancak bahsi edilen vizenin yönetmeliğine göre vizenin ilk kullanımında vizeyi temin eden ülkeye giriş yapılması mecburidir.

Buna bir örnek vermek gerekirse Fransa Konsolosluğu tarafından sağlanan bir Schengen vizesi ile Schengen bölgesine giriş yapan biri ilk seyahatini Fransa’ya gerçekleştirmek zorundadır.

Schengen Vizesi Hakkında Bilgi

Schengen Vizesi Hakkında Bilgi

Vize sahibine tanınan süre doğrultusunda Fransa’dan sonra dilediği ülkeye geçiş hakkı tanınmaktadır.

Schengen Information System ( SIS) yani Schengen Bilgi Sistemi adı verilen bir veri tabanı ile Schengen ülkeleri vize ile bölge ülkelerine seyahat eden vatandaşların bilgileri kaydedilip, üye ülkelerin ilgili makamlarının erişimine sunulmaktadır.

Schengen vizesi başvuru şartları ve sürece dair prosedürler, genel kuralların etkilenmemesi kaydıyla ülkeden ülkeye değişkenlik göstermektedir.

Vize sahiplerine almış oldukları vize türüne bağlı olarak 180 gün içinde 90 gün ya da daha kısa süreli seyahat hakkına uymak kaydıyla farklı kısıtlamalar uygulanabilmektedir.

Seyahat boyunca masrafların kendisine ait olduğuna dair gerekli finansal teminatları sağlayan kişiler, Schengen vizesi için gereken evraklar da sağlanıldığı takdirde vize başvurusu yapabilmektedir. Seyahatin amacına ve koşullarına bağlı olarak yapılabilecek vize başvurusu türleri şu şekildedir:

Tek tip vize: Turizm, ticaret, aile ya da arkadaş ziyareti gibi alt maddelerde toplanan tek tip Schengen vizesi ile vizenin alındığı ülke içerisinde tanınan hak kadar süre içinde, 180 günde 90 günü aşmamak kaydıyla konaklamaya izin verilmektedir. Vize sahibi diğer üye ülkelere de vize süresi kapsamında seyahat edebilmektedir.

Sınırlı bölgelerde geçerliliği olan vize: Yalnızca vizeye onay veren ülkeye yapılan seyahatlere izin veren vize tipidir. Bazı durumlarda seyahat edilecek olan ülkenin ekstra bilgi olarak verilmesi gerekmektedir.

Ulusal vize: D tipi vize olarak da adlandırılan bu vize; eğitim, öğrenim veya  oturum gibi sürekli ya da uzun vadeli kalma amacıyla alınmaktadır.

Yine giriş izni sayısına bağlı olarak tek girişli ve çok girişli olarak ayrılan bu vize uygulamasında, tek girişli alındığı takdirde kişi Shengen bölgesine verilen süre boyunca yalnızca bir defa giriş yapabilir.

Çok girişli vize uygulamasında ise belirli bir zaman aralığında vize sahibi kişi Schengen bölgesine birden çok giriş ve çıkış yapma hakkına sahip olmaktadır.

Schengen Vize Başvurusu Hakkında Bilgi

Kişiler herhangi bir Schengen üye ülkesine seyahat edecek olması halinde vatandaşı olarak yaşadığı ülkeden seyahat edeceği Schengen ülkesinin konsolosluğuna veya büyükelçiliğine vize için başvuruda bulunmaktadır.

Birden fazla üye ülkeye seyahat planı olanların ise seyahatinin başlangıç noktası olarak seçtiği ülkeden viza alması uygun olacaktır. Bölgeye giriş için seçtiğiniz ülkeden farklı bir ülkeden alınan vize ile seyahat edilmesi, sonraki başvurularda vize alımını güçleştirebilmektedir.

Schengen vizesi ülkeleri ziyaret etme amacıyla başvuruda bulunanların evraklarını içeren dosyanın, seyahat acentelerı veya vize başvuru merkezlerine getirilmesi ile verilebilmektedir.

Kişinin parmak izi verme ve vize randevusu için şahsi olarak verilen tarih ve saatte randevusunda bulunması gerekmektedir. Başvuru için sunulan pasaportun 10 seneden eski olmaması, hasar görmemiş olması, yan yana minimum iki sayfasının boş olması gereklidir.

Ayrıca pasaport geçerlilik süresi, vize için verilen tarihten sonraki 6 ay daha devam etmelidir. Schengen vizesi başvurusu için bürokratik işlemlerin olası süresi düşünülerek minimum 15 iş günü öncesinde yapılması tavsiye edilmektedir.

Schengen Vizesi için Gerekli Evraklar

Farklı vize türlerinde ortak olarak talep edilen Schengen vize başvurusu için gerekli evraklar şu şekilde listelenmektedir:

  • Eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulan Hollanda vize başvuru formu
  • En geç 6 ay önce çektirilmiş,beyaz fonda ve pasaport formatında 2 güncel biyometrik fotoğraf
  • Seyahat bitiş tarihinden sonra 6 daha ve seyahat başlangıcından önce 3 ay geçerli, yan yana 2 adet boş sayfa içeren güncel pasaport ve eski pasaportların eski vizeleri gösteren yüzleriyle birlikte fotokopileri
  • Schengen bölgesine giriş ve çıkış tarihlerini de belirten uçak ve konaklama rezervasyonu belgeleri
  • 30,000 Euro teminatlı, bütün Schengen ülkelerinde geçerli seyahat sağlık sigortası olmalıdır.
  • Banka hesap dökümleri, SGK hizmet dökümü, maaş bordrosu ve mal varlığı gibi belge dökümleriyle seyahat boyunca masrafların karşılanması için yeterli finansal gücü ispatlayan evraklar

18 yaşından küçük çocuklar için;

  • Çocuğun doğum belgesi
  • Her iki ebeveynin de imzasını taşıyan Schengen vize başvuru formu
  • Tek bir ebeveyn çocuğun bakımını üstleniliyorsa, aile mahkemesinin kararı
  • Ebeveynelere ait kimlik ve pasaportlarının fotokopileri
  • Çocuk eğer yalnız seyahat edecekse her iki ebeveynin ya da vasilerin imzaladığı noter tastikli muvafakaname

Belirtilmiş olan bu standart evraklara ek olarak alınacak Schengen vizesinin çeşidine bağlı çeşitli ek evrakların başvuru esnasında verilmesi zorunlu tutulmaktadır.

Seyahatin amacına ve başvurulan vizenin türüne uygun ek evrak listesi:

1-Havaalanı transit vizesi için

  • Son giriş yapılacak olan ülkede geçerli vize
  • Son giriş yapılacak Schengen ülkesine uçak bileti

2-Schengen turistik vizesi için;

  • Geçen 6 aya dair banka hesap özetleri
  • Finansal yeterlilik mevcut değilse sponsora ait bilgiler
  • Vizeye başvuranın seyahat amacını, Schengen bölgesinde kalış ve ayrılış tarihlerini, seyahat masraflarını kendisi veya sponsoru tarafından karşılanacağını belirten vize başvuru dilekçesi

3-Schengen aile ve arkadaş ziyaret vizesi için;

Vize başvurusu yapan gerekli mali güce sahip olduğunu gerekli belgelerle göstermeli, aksi halde masrafları üstlenen sponsora ait mesleki statüsü ve finansal duruma ait belgelerin sunulması gerekmektedir.

Ayrıca sponsorun kimlik ve adres bilgileri ve varsa pasaportu da beyan edilmelidir.

Bu vize tipi için başvurulan Schengen ülkesinde ikamet etmekte olan aile üyesi veya arkadaş tarafından gelen davet yazısı, başvuru evraklarında yer almalıdır.

4-İlk defa başvurulan Schengen vizesi için;

  • Son 3 yılın vergi beyannameleri
  • Vize başvuru dilekçesi
  • Çalıştığı veya sahibi olduğu şirketin kurumun yasal varlığına dair belgeler
  • Yetkili kişiden alınan, şirketin antetli kağıdına hazırlanmış imzalı ve mühürlü onay yazısı
  • Çalıştığı veya sahibi olduğu şirketin ticari sicil belgesi, vergi levhası, son 3 aya ait banka hesap dökümleri
  • Uçak rezervasyon ve bilet bilgileri
  • Konaklanma için rezerve edilen yere dair bilgiler

Schengen Vize Randevusu Hakkında Bilgi

Konsolosluğun gerekli görmesi halinde başvuranın mülakata çağırılması mümkün olmaktadır. Bu istisna durum haricinde konsolosluk işlemleri biyometri işlemi (parmak izinin alınması) ve fotoğraf çekimini kapsamaktadır.

Normal bir Schengen vize başvuru işlemi esnasında mülakat şart değildir, ancak başvuruda bulunulan ülkenin şartlarına göre kişisel bilgileriniz ve seyahat amacınız sunulan evraklarla tutarlı olacak şekilde yüz yüze bir ifadeyle alınmak istenebilmektedir.

Schengen Vize Başvurusu Sonuçlanma Süresi Hakkında Bilgi

Normal durumlarda başvuru neticesi başvuru tarihini takip eden 3 ya da 7 iş gününde edinilebilmekte, ancak mülakata çağırılma gibi ekstra durumlar ya da resmi tatil günleri düşünülerek sürenin 14 ila 21 günü de bulabildiği bilinmelidir.

Schengen Vize Reddi Hakkında Bilgi

Vize için talep edilen dilekçelerin yanlış ya da eksik bilgi içermesi halinde Schengen vize başvurusu olumsuz sonuçlanabilmektedir. Ancak vizenin reddedildiği durumlarda kişinin süre sınırlaması olmadan yeniden başvuru yapması mümkündür. Schengen vize ücreti reddedilmesi halinde kişiye geri ödenmemektedir.

Ücret, 6-12 yaş arası için indirimli olup kredi kartı ya da nakit olarak konsolosluğa ödenebilmektedir. 6 yaş altındaki çocuklar için vize başvurusu ücretsiz gerçekleştirilmektedir.

Schengen Vizesine Dair Yasal Dokümanlar

Schengen Sınırlar Tüzüğü (Yönetmelik EC- No 562/2006): Schengen bölgesi üye ülkelerin vatandaşlarının bölgesi içinde serbest seyahat hakkına sahip olması, iç sınırlarda kontrollerin kaldırılması, bölge dışında olan ülkelerden gelenlerin kısa süreli ziyaretleriyle ilgili şartları belirleyen tüzüktür.

Vize Tüzüğü ( Yönetmelik (EC) No 810/2009): Schengen dışında kalan ülkelerin vatandaşlarına yönelik vize prosedürlerini belirleyen tüzüktür.

Yerel Sınır Trafik Rejimi (Yönetmelik (EC) 1931/2006): Komşu olan taraf ülkeler arasında ikili ilişkileri, sosyal, kültürel ve bölgesel işbirliğine yönelik şartları belirleyen yönetmeliktir.

Vize Bilgi Sistemi (VIS – Visa Information System) (Yönetmelik (EC) 767/2008): Schengen vize başvuru parmak izi uygulaması, sürecin en önemli şartlarından biridir. Teknik sorunlar halinde yeniden verilmesi gereken parmak izini bazı ülkeler her vize başvurusunda gerekli görürken bazı ülkeler 5 sene geçerlilik avantajı sağlar.

Vize bilgi sistemi ise vize başvurusunda alınan parmak izlerinin ilgili kurumlarca paylaşıldığı ve kimlik bilgileri ile eşleştirildiği bir arşivleme sistemidir.

Schengen Vizesi Hakkında Bilgi S.S.S

Hollanda Schengen Vizesi Süresi Nedir?

Hollanda kısa süreli vizelerde 180 gün için 90 gün Hollanda'da bulunabilirsiniz.

Schengen Ücreti Ne Kadardır?

Belirli bir grup ülkeye seyahatin kapısı olan Schengen vizesinin tutarı 80 eurodur. Buna 30 euro hizmet bedeli yüklediğinizde 110 euro ödemeniz gerekir.

Hollanda Schengen Vizesi Nasıl Alınır?

Schengen vizesi almak için ilk etapta randevu alınmalıdır. Randevudan sonra gerekli form ve evraklar doldurulmalıdır. Ardından konsolosluktan haber beklememiz gerekir.. Bu süre çok uzun olmamakla beraber maksimum 15 gündür.

Hollanda Hakkında Bilgiler

Hollanda hakkında bilgiler

Hollanda Hakkında Bilgiler

Avrupa’nın kuzey batısında yer alan ve denizaşırı ülkelerden biri olan Hollanda’nın Karayipler’de de toprakları bulunmaktadır. Anakaraya ait topraklarının %38’si deniz seviyesinden alçakta bulunan ülke, Belçika, Almanya ve Kuzey Denizi ile komşudur. ‘Kanalların ülkesi’ olarak da anılan Hollanda, pek çok köprü ve kanal barındırmaktadır.

Belçika ve Lüksemburg ile birlikte Benelüks ülkeleri olarak anılan Hollanda tarım alanında oldukça gelişmiştir. Öyle ki toprakların %32’si tarım alanı olarak kullanılmakta ve ülkedeki 3 büyük nehir tarıma hayat vermektedir.

Süt ve süt ürünleri konusunda lider konumunda yer alan ve Hollanda peyniri ile ülkede buğday, tahıl, şeker pancarı ve patates önemli birer ihraç malıdır. Dünyanın önde gelen çiçek yetiştirme alanlarına sahip olan ülkede seracılık ve bahçe işleri de ön plandadır.

Kömür madenleri ve tuz yatakları bakımından yer altı kaynakları yeterli görülen ülkenin son senelerde bu alanda gelişmiş olsa da petrol ve doğal gaz yatakları yeterli düzeyde değildir.

Halkının % 40’ının sanayide çalıştığı Hollanda 300’den fazla tersane barındırmaktadır. Gemi üretiminin ekonomisinde önemli bir yere sahip olmasının yanında elektrikli alet, uçak, tren ve kamyon üretimi ve konservecilik ülkedeki diğer önemli sanayi kollarıdır.

Sanayi ve tarımın yanı sıra gemicilik ve bankacılık alanlarında da oldukça gelişmiş olan ülke, uzun seneler Avrupa ekonomi dünyasının en gelişmiş ülkeleri arasında yer almıştır.

Dünyada en çok ihracat yapan ilk 10 ülkeden biri olan ülke, aynı zamanda 16. büyük ekonomi devi konumundadır.

Deniz ikliminin hakim olduğu ve bu nedenle her mevsim turizme uygun olan Hollanda şehirleri sık duyulan Amsterdam ve Rotterdam’a ek olarak Den Haag, Eindhoven, Utrecht, Harlem ,Groningen ve La Haye ile de anılmaktadır.

Hollanda Turizmi Hakkında Bilgi

Hollanda dili kültürü ile dikkat çeken bir ülke olarak sene içerisinde 10 milyon turiste ev sahipliği yapmaktadır. 50’den fazla müze ve 6000 civarı görkemli binaya sahip olan ülkenin her zevke hitap eden yönlerini keşfetmek ve seyahat boyunca sürprizlerle karşılaşmak mümkündür.

Hollanda Hakkında Bilgiler

Hollanda Hakkında Bilgiler

Venedik’ten çok kanalı, Paris’ten fazla köprüsü olmasıyla gizli bir cennet olarak anabileceğimiz Hollanda şehirleri arasında şüphesiz en ilgi çekeni ise başkent Amsterdam olmaktadır.

Senede 4.2 milyon turiste kapılarını açan Amsterdam, Avrupa’nın en çok turist çeken 5. kentidir. Görenleri ilk andan itibaren etkileyen şehir, tarihi binaları, sevimli çatıları, dar ve uzun sokakları, göz alıcı butikleri ile büyük ilgi uyandırmaktadır.

Turistlerin bu denli yoğun akınına maruz kalmasının bir diğer nedeni de ülkenin ‘özgürlükler ülkesi’ olarak anılmasından ileri gelmektedir. Dünya genelinde ayıp, yasak ya da tabu olarak görülen pek çok faaliyet ya da ürün ülke sınırları içerisinde serbesttir.

Ayrıca Hollanda nüfusu farklı kimliklere olan hoşgörülü yaklaşımı ile de meşhurlaşmış, tüm bu faktörler düşünüldüğünde ülke yeni keşif ve tecrübeler için ideal bir hal almıştır.

Fazla ıssız yerlerde bulunulmaması tavsiye edilmekle birlikte Avrupa’nın turist güvenliği bakımından önde gelen isimlerinden biri olması, ülkeyi cazip kılan bir diğer önemli özelliğidir.

Dünyanın en büyük limanının bulunduğu Rotterdam, Nisan ve Mayıs aylarında gerçekleştirilen lale festivalleri, meydanlarda sıklıkla karşımıza çıkan açık hava konserleri, Hollanda vizesi almak için nedenleriniz arasında yer alabilecek diğer unsurlardır.

Hollanda Vizesi Hakkında

Ülkeye seyahat edecek olan TC vatandaşlarının bulundurması zorunlu tutulan Hollanda vizesi yeşil, gri, siyah ve kırmızı türlerde yani resmi pasaport taşıyanların muaf olduğu bir uygulamadır. Bu pasaport türlerine sahip vatandaşlar 90 günden az olan seyahatlerinde vize başvurusu yapma zorunluluğunda değildir.

Ancak Hollanda Konsolosluğu tarafından bordo pasaport hamilleri için vize uygulamasına başvuru şartı konulmakta olup, vize sonuçlanması sürecinin esnekliğinden dolayı minimum 15 iş günü öncesinde başvuru yapılması önerilmektedir.

Hollanda Konsolosluğu Hakkında Bilgi

Ankara ve İstanbul’da faaliyet göstermekte olan konsolosluklar haricinde başkent Ankara’da Hollanda Büyükelçiliği bulunmaktadır. Vize işlemlerinin yürütüldüğü konsolosluk bölümü, Büyükelçilik içerisinde yerini almaktadır.

Hollanda Konsolosluğu yalnızca vize işlemlerinden değil, iki ülkenin ilişkilerinden, ticari işlemlerden ve ülkeler arası dostluk bağının güçlendirilmesinden de aynı şekilde sorumludur.

Türkiye’de ikamet eden Hollandalı vatandaşların pasaportlarının ve kimliklerinin düzenlenmesi, yenilenmesi gibi işlemlerin yanı sıra kişilerin hak ve menfaatlerinin korunması da kurumun yetki ve görevleri arasındadır.

Hollanda vizesi başvuruları haftanın belirli gün ve saatlerinde sınırlı oranda konsolosluk tarafından kabul edilebilse de istisna durumlar haricinde genelde yetkilendirilen temsilcilikler başvurudan sorumludur.

Vize başvurusunun tüm detaylarına ek olarak Hollanda Başkonsolosluğu, Büyükelçiliği ve Hollanda Büyükelçiliği Konsolosluk bölümüne dair tüm iletişim ve ulaşım bilgilerini de web sitemizden bulabilirsiniz.

Hollanda Hakkında Bilgiler S.S.S

Hollanda yani anakara topraklarının büyük kısmı %38 si deniz seviyesinin altındadır ve ülkede çok sayıda köprü ve kanal bulunur. Hollanda aynı zamanda bir kanal ülkesi olarak da anılmaktadır. Hollanda'nın komşularını Belçika ve Lüksemburg ile Benelüks ülkelerini oluştururken önemli bir tarım ülkesidir.

Hollanda'nın özellikleri nelerdir?

Hollanda siyasi olarak meşruti monarşi ile yönetilen bir Avrupa ülkesidir. Hollanda nüfus yoğunluğu çok olan bir ülkedir. Ülke topraklarının çoğunluğu deniz seviyesinin altında yer alır. Hollanda Avrupa Birliği, NATO, OECD üyesidir.

Hollanda ekonomisi neye dayanır?

Topraklarının %32'sini tarım için kullanan Hollanda ekonomisi; tarım, sanayi ürünleri, gemicilik ve bankacılığa önem vermiştir. Dünyanın en fazla ihracat yapan 10 ülkesinden birisi olan Hollanda, ekonomik olarak 16. büyük ekonomidir. Ülke nüfusunun %40'ı sanayide çalışmaktadır.

Hollanda Vize Ücreti sayfamızı ziyaret ediniz.

Hollanda Erasmus Vizesi Hakkında Bilgi

Hollanda Erasmus nasıl alınır

Hollanda Erasmus Vizesi Hakkında Bilgi

Hollanda Erasmus Programı ile Hollanda’ya seyahatini gerçekleştirecek olan TC vatandaşı öğrenci ya da stajyerler, konsoloslukların belirlediği Hollanda Erasmus vizesi evraklarını ilgili aracı kurumlara iletmekle yükümlüdürler. Hollanda Konsolosluğu’nun belirlemiş olduğu bu belgelerin eksiksiz ve güncel olması, sürecin olumlu sonuçlanması açısından önemlidir.

Hatta sunulacak olan evraklardan bazılarının orijinal olması şartı vardır. Seyahat amacına uygun şekilde Hollanda Konsolosluğu’na sunulması gereken belgeler, yani Hollanda Erasmus vizesi için gerekli belgeler Türkçe olanları İngilizceye tercüme edilmiş halde verilmelidir. Ayrıca belgelerin asıllarının yanında 2’şer fotokopilerinin de sunulması gerekmektedir.

Hollanda Erasmus Vizesi Gerekli Evraklar

İkamet izni başvuru formu: Uzun süreli vize için talep formu olarak bilinen bu Hollanda Erasmus vizesi başvuru formu türünün İngilizce olarak doldurulmuş olması gerekmektedir.

İbraz edilecek olan diğer belgeleri destekleyecek şekilde, başvuranın imzasını taşıyarak sunulan bu belge, iki nüshalı ikamet izni başvuru formudur. Eğer başvuran reşit değilse imzalar ebeveynler tarafından atılmalıdır.

Fotoğraf: En geç 3 ay içinde çekilmiş, 3,5×4,5 cm. boyutlarında, vize başvurusu yapanın güncel durumunu temsil eden, beyaz fonlu, aynı pasaportun başka bir vizesinde yer almayan 3 adet fotoğraf temin edilmelidir.

  • Pasaport: Yan yana 2 boş sayfası bulunan, 10 seneden eski olmayan, seyahat dönüşünden sonra 3 ay boyunca geçerliliğini koruyan ve hasar görmemiş bir pasaport sunulması şarttır. Pasaportun Hollanda Erasmus vizesi evrakları listesine göre fotokopileri de sunulmalıdır. Eğer önceden alınmış Schengen üyesi ülkelerin, Romanya, Amerika, Bulgaristan ya da İngiltere vizelerinin de giriş ve çıkış damgalarının yer aldığı sayfaların fotokopileri çekilmelidir. Önceden alınan vizeler ve biometrik bilgilerin bulunduğu sayfaların fotokopileri de evraklar içerisinde sunulmalıdır.
  • Hollanda’da gidilecek olan üniversite ya da yüksekokula ait kabul belgesi ( Eğitim tarihlerini ve şehir bilgilerini içerecek şekilde, fotokopi ya da scan çıktısı halinde)
  • Ön- Arka Yüzlü Nüfus Cüzdanı Fotokopisi ile Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Güncel tarih yazılan, aile ve kişi ikamet bilgilerinin yer alacağı şekilde)
  • Sağlık Sigortası: Hollanda Erasmus öğrenci vizesi alacak kişilerin kalış süresini ve tüm diğer Schengen üye ülkelerini kapsayan minimum 30.000 euro teminatlı sağlık sigorta belgesinin orijinalini sunması gerekmektedir.
  • Türkiye’deki Üniversiteden Alınan Yazı: Hollanda Erasmus vize başvurusu yapan öğrencinin Erasmus / Sokrates bursu kapsamında gittiğine dair, gidiş amacını kapsayan belgenin ibraz edilmesi gerekmektedir.
  • Taahhütname: İngilizce tercümeli, noter tasdikli ve tüm gelirlerin aslı ile 2 fotokopisi ile birlikte evraklar arasında yer almalıdır.
  • Sponsor Belgeleri: Öğrencinin proje kapsamındaki seyahati boyunca sponsoru olan ebeveynlerinin mesleki durumunu ya da maddi durumunu gösteren belgelerdir.
  • Muvafakatname (Hollanda Erasmus vizesi başvurusu yapan kişi reşit değilse seyahatine eşlik etsin ya da etmesin, her iki yasal veli ya da vasiler ile noter tarafından en geç 6 ay içerisinde çıkartılmış muvafakatnamenin aslı ve fotokopisi)
  • Eğitim programı sertifikası
  • Konaklamanın finansal kaynaklarına ilişkin belgeler (Konaklama yapılacak olan yere dair rezervasyon ya da Hollanda’da ikamet eden kişilerin beyanı)
  • Kurumun karşıladığı eğitim bursunu kanıtlayan belgeler
  • Uçak biletleri rezervasyonları

Hollanda Erasmus Vizesi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Hollanda Erasmus Vizesi Hakkında Bilgi

Hollanda Erasmus Vizesi Hakkında Bilgi

Hollanda Erasmus öğrenci vizesi için başvuru yapanların, gerekli evraklar içerisinde sunduğu ve okul tarafından gönderilen mektubun aslını ibraz etmesi oldukça önemlidir. Bu evrakın başvurudan önce temin edilmesi gerekir.

Ebeveynlerce sağlanan taahhütname, Federal Eğitim Teşvik kanununda belirtilen garanti oranına uygun düzenlenmeli, ayrıca ödeme yapılacağını garantilemelidir.

Ayrıca taahhüttün ödenmesinin mümkün olduğunu göstermek adına, ebeveynlerin maaşlarının yatırıldığı hesap cüzdanları, varsa mal varlıklarını gösteren hesap cüzdanı ve bunlar hariç finansal durumunu belirten tüm evrakların hem aslının hem 2 fotokopisi ibraz etmelidir. Çeviri yapılmasına gerek olmayan gelir evraklarının noter tasdikli imza taşıması şarttır.

Hollanda Erasmus Vizesi Hakkında Bilgi S.S.S

Hollanda Erasmus Vizesi Nasıl Alınır?

Hollanda Erasmus vizesi için yetkili vize başvuru merkezlerine gerekli belgelerle başvuru yapmak gerekir. Öğrenim görülecek Hollanda eğitim kurumundan kabul mektubu gereklidir.

Hollanda Erasmus Vizesi Ücreti Nedir?

Hollanda kısa süreli vizeleri için 80 Euro konsolosluk harcı ödenir. Ayrıca 30 Euro vize başvuru merkezi hizmet bedeli vardır.

Hollanda Erasmus Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Hollanda Erasmus vizesi sonuçlanma süresi 7 iş günüdür. Ancak eğitimin başlayacağı tarihten bir ay önce işlemlere başlamak gerekir.

Hollanda Vize Başvuru Formu sayfamızı ziyaret ediniz.